vrijdag 27 september 2019

VAN SPEELGOEDAUTO NAAR KABOUTER EN EEKHOORNDag minister van Engelshoven, het autootje (foto) is mannelijk, zo ook de kabouter. Ja die hebben we ook in Beijum. In Beijum houden we en kennen we mannetjes en vrouwtjes....

Open bovenstaande link en vergaap je aan het oeverloze en domme genderneutrale gelul dat tegenwoordig de kop op steekt.

Aangewakkerd door....een ChristenUnie-minister? Nee, door een zogenaamde liberale minister. Een Betuttel-liberaal. ja, die bestaan ook.
Nu naar het nuchtere Beijum:

Er stond jarenlang een soort van auto waarin kinderen konden gaan zitten. Een muntstuk erin gooien en de auto maakte een soort van rijdende beweging. Vinden kleine kinderen leuk.

De auto is niet meer, althans niet meer in Winkelcentrum Beijum.

Zie foto links, uit het archief.
Het autootje stond bij de oude ingang, het feit dat de nieuwe AH de ingang een stuk richting Winkelplein West heeft verplaatst, is waarschijnlijk de reden geweest dat er na al die jaren ook maar eens een nieuwe speelgoedattractie neer te zetten.

Zie foto boven, waarschijnlijk kunnen kinderen die een muntstuk in het apparaat hebben gestopt, of een der ouders, op de eekhoorn gaan zitten. Misschien kunnen ze ook achter de kabouter staan, als het maar trilt en lichte schokkende bewegingen maakt.

Blijven we even bij bovenstaande foto blijven, we zien rechts voor de speelgoedzaak ook een soort van kaboutersmurf, of hoe je zo'n pop ook maar moet noemen.
Voor zover de blogger bekend heeft dit creatuur geen interactieve functie, je kunt er geen geld in gooien.

Maar kinderen zijn best in staat om een eigen interactie te creëren.  Zie nog bovenste foto rechts. Jong geleerd is nog steeds oud gedaan. In een winkelcentrum probeer je producten aan de man/vrouw te brengen. Eventueel vanaf een kleedje.

Geen opmerkingen: