donderdag 26 september 2019

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (146)


De noordkant van De Hunze wordt hoofdzakelijk begrensD (dank lezers voor de taal-correcties...de blogger typt berichten soms krakkemikkig met de smartphone, er stond een t...) door het Boterdiep waarin de nodige woonboten liggen.
Een mooi contrast ergens, het min of meer chique De Hunze met aan de rand eenvoudige boten waarin mensen wonen.

De Beijumblogger liep afgelopen dinsdagavond vanaf bedrijvenpark Witte Lam terug naar Beijum. Het was al donker, maar dat is het al vanaf 20.00 uur.

Langs genoemde Boterdiep loopt de Groningerweg met een fietspad richting Zuidwolde en Bedum (vice versa, anderzijds gaat naar Adorp/Winsum).

Zie foto boven en beneden, op de achtergrond zien we de vier jaar oude van Eickstraat (video).

in het water ervoor liggen de schuitjes. Schuitjes klinkt negatief maar is niet zo bedoeld, het contrast tussen de dikke huizen en de boten valt deze blogger eenvoudigweg op.

Terzijde, ondergetekende heeft zich laten influisteren dat het niet erg botert tussen de van Eickjes en de bootbewoners, in elk geval is er niet zoveel contact. De fluisteraar: "Ze wensen elkaar met nieuwjaar niet eens een goed nieuwjaar."

Jammer zulke dingen, de boten geven De Hunze bijna iets romantisch, ze geven in elk geval sfeer.

De wijk zit tegen het saaie aan (pardon Hunzenaartjes), alles is rechttoe rechtaan, het oogt allemaal weinig avontuurlijk....dan mogen jullie daar toch blij zijn dat er van die mooie, eenvoudige en dichter bij de natuur-bootjes bij jullie aan de rand aanwezig zijn?

Geen opmerkingen: