vrijdag 27 september 2019

HET PAALTJE OP DE BEIJUMERWEG (en kastanjes zoeken)


Zal de bewoner van het nabij gelegen huis aan de Beijumerweg een sleutel hebben, zodat die het rode paaltje dat midden op de weg hoort om automobilisten tegen te houden naar eigen inzicht weg kan halen of neer kan zetten?

Dacht deze blogger toen hij vanmiddag over genoemde fietspad dat dwars door de wijk (en een stuk De Hunze) slingert fietste.

Zie foto boven.

Er zijn bij weten van de blogger nog geen ongelukken met het paaltje gebeurd, er rijden 's avonds en 's nachts ook brommers en scooters over de Beijumerweg, en het is niet prettig om tegen de paal aan te knallen.

Kwam men ook vier jaar geleden achter toen iets verderop, ter hoogte van de Grevingaheerd een paal was aangebracht.
En die na een ongeluk weer snel werd verwijderd...

De zin van de paal ontgaat deze blogger sowieso, het fietspad wordt amper tot niet als tussendoor-route gebruikt, en ook is het wel handig dat er geen paal staat als hulpverleningsdiensten in de buurt moeten zijn.

Verderop, nog steeds bovenstaande foto, was een moeder met kinderen kastanjes aan het zoeken, aan het verzamelen en in een plastiek tas aan het stoppen.

De blogger keek vanuit het perspectief waar hij bovenstaande foto maakte en zag aan de andere kant hetzelfde tafereeltje.

Kastanjes zoeken. Herfst.

Geen kind die zich druk maakt over al of geen paal midden op het fietspad. Met een beste zak kastanjes thuiskomen is véél belangrijker.

1 opmerking:

Anoniem zei

Toen de paal een tijd weg was werd de weg als sluiproute voor autoverkeer gebruikt. Paal heeft dus zeker wel nut.