zondag 1 september 2019

BUURTFEESTJES TIJD...(Froukemaheerd)


Het is weer de tijd van het jaar. Iedereen is terug van vakantie. 
In verscheidene heerden in Beijum komen buurtgenoten samen om de vakantie na te bespreken, om gezellig samen te eten, te borrelen en om de onderlinge binding(en) te versterken.

Hoe gaat het met jou? Waar ben je op vakantie geweest? Hoe is het met de gezondheid en hoe gaat het op je werk?

Foto is gisteravond in de Froukemaheerd gemaakt. Stoelen werden neergezet, eenieder nam iets te eten of te drinken mee. Zo simpel.

Gezellig. Verbindend. Op z'n Grunnins gezegd: bie teut'n.
Helemaal los van gemeentelijke instanties, welzijnsinstellingen, subsidies....

Gewoon een buurtinitiatief zonder poeha.
Minpuntje, tussen 21.30 en 22.0 uur begon het te hozen....

Meer van dit soort initiatieven? Foto's zijn welkom via Beijumnieuws@hotmail.com

6 opmerkingen:

Henk Kamminga zei

Nee, ik zou me niet prettig voelen in een buurt waar (bijna) iedereen voor de deur zit. Zoiets als met oranje versierde vlaggetjes in straten tijdens voetbalwedstrijden. Ja, je ziet dat veel in Beijum, Indische buurt, De Hoogte en Oosterpark.

Anoniem zei

Verschrikkelijk. Gelukkig zitten de Tokkies hier niet midden op straat.

Annet zei

Wat een domme reacties. Dit buurtje is hoog opgeleid en mensen hebben allemaal een goede baan. Wat heeft dat nou met voetballen te maken. Belachelijk, een an onieme tokkie die ook commentaar levert.

Henk Kamminga zei

Beste Annet, ik leg die link omdat je in bepaalde buurten (zoals hierboven gemeld), die tijdens voetbalwedstrijden helemaal oranje gekleurd zijn, de bewoners ook altijd buiten zitten. Vaak aan lange tafels met kratjes bier en harde muziek. Ja dat kan soms als bedreigend worden ervaren. Hier in De Hunze zie je dat gelukkig niet, maar tijdens het boodschappen doen in Beijum kom ik die taferelen soms tegen. Overigens, als deze types allemaal werken, zoals jij zegt, waar halen ze dan de tijd vandaag om hele middagen buiten te zitten?

Anoniem zei

Dit was een jaarlijkse buurtontmoeting vanaf 18:30 uur. Gezellig en goed voor de saamhorigheid. Wat prachtig dat dit kan in een tijd waarin veel buren elkaar niet eens meer kennen. Vooral mee door gaan! Peter.

Anoniem zei

Mr Kamminga, de mensen op de foto zitten een avond in het jaar een paar uurtjes bij elkaar. Heeft niks met voetballen of Tokkies te maken. Niet zo snel negatief oordelen, dat zegt ieis over u als u dat wel.doet.