zondag 22 september 2019

WORLD CLEANUP DAY OOK IN BEIJUM


"Kom je morgen ook even langs? We beginnen om 11 uur met een bakje koffie/thee en wat lekkers en daarna gaan we de wijk in om op te ruimen."

Aldus een bericht van lezeres Daniëlle afgelopen vrijdag. Ze stuurde de linker afbeelding mee. Vanuit het nieuwe Heerdenhoes zou het gaan gebeuren.


Altijd leuk om sympathieke wijkacties te volgen, maar deze blogger had geen tijd. Wel ontwaarde hij zaterdagmiddag een container, vuilniszakken en een oude fiets bij het Melsema-gebouw.


Daniëlle, vertel, hoe was het, vroeg de blogger via internet.


"Het was erg gezellig en onze blikjes hebben we gescheiden en doneren we aan kledingbank de zeecontainer. Veel dank aan het buurthuis, die speciaal voor ons open gingen! In november sluiten we absoluut aan bij de actie die dan gaat plaats vinden in de Groene Long. Samen staan we sterker!"


Er hebben, aldus Daniëlle, negen volwassenen en vijf kinderen aan de opruim-actie meegedaan.


Nog iets bijzonders meegemaakt, Daniëlle?


"We vonden onderweg nog een volle rugzak die we uit het water hebben getrokken en te zwaar was om mee te nemen. Zit nog vol met allerlei boeken en zo, dat was wel een interessant raadsel. Misschien gestolen/gedumpt, oid. En de bermen langs het water liggen vol met scherven van blikjes die kapot gemaaid zijn. Precies daar waar veel honden uitgelaten worden. Misschien is dat info waar je later nog iets mee kan."


Handige tips, deze blogger zal zien of hij een dezer dagen de raadselachtige rugzak kan traceren.


Saturday 21st September is the day! World Cleanup Day is the biggest global clean-up of the year

Lees verder, worldcleanupday

Geen opmerkingen: