zaterdag 30 november 2019

BEIJUMNIEUWS IN DE STAD GRONINGEN (8)-GRONINGER FORUM!


Het heeft wat voeten in aarde gehad. Jarenlange politieke strijd.
Want wat duur, en zou je het geld niet beter kunnen gebruiken?

Maar mensen, de stad Groningen moet voort. Er is doorgezet door de voorstanders.

En dat met groot resultaat. Groninger Forum heet het.

Stel dat de stad steeds de afgelopen twee decennia maar weer op de rem was gaat staan wat betreft de stedelijke ontwikkeling, dan had de FC nu nog in een versleten Oosterparkstadion gevoetbald in plaats van in de Euroborg, en had het groninger Museum nog in een krakkemikkig gebouwtje gezeten.

Nee, de stad moet ook publiekstrekkers hebben. Prestige-objecten, is dat alleen maar een vies begrip?

Niks ervan, het Groninger Forum staat als een Groninger Huis en is binnen een etmaal een publiekstrekker van formaat gebleken. Ongekend.

Deze blogger wist einde afgelopen middag, het was net donker geworden, even niet wat hij het meest indrukwekkendst vond.

Het imposante nieuwe gebouw of het majestueuze uitzicht vanaf de nok van het gebouw. Als je daar op staat lijkt het net alsof je boven de stad vliegt.

Foto rechtsboven, er was een wedstrijd gaande tussen bekende Nederlandse schrijvers en lezers. We zien o.a. Özcan Akyol, Nico Dijkhoorn en Ronald Giphart.

Groningen. Een wereldstad.

Bekijk, de foto's, groter te klikken.

En ook onderstaande video. Sta even mee in de rij, loop mee naar binnen....en verwonder je....1 opmerking:

Han zei

Ja, ik ben ook ontzettend nieuwsgierig naar het eindresultaat. Het bijzondere aan de Groningers is, dat er nog tot de opening een meerderheid via RTV Noord zei zich niet te kunnen vinden in de bouw van het Forum Groningen, maar dat het gebouw tegelijkertijd op de dag/avond van de opening en de dag daarop tienduizenden bezoekers trok. Die meneer van de Stadspartij zegt het met zoveel woorden: we waren mordicus tegen, maar nu het er eenmaal staat ga ik toch lekker even kijken.....en ik denk dat hij het uiteindelijk wel weet te waarderen, dit waagstuk. Als straks blijkt dat het Forum Groningen ook weer een enorme trekpleister blijkt voor Stadjers, Ommelanders, Nederlanders en andere nationaliteiten, dan hebben we er toch maar mooi weer een attractie bij. Stop allemaal met zuurpruimen, en geniet!!