maandag 11 november 2019

MAANDAGOCHTEND (418)Het is elf november, de dag dat de kinderlichtjes branden mogen op het laatste nog onbedorven landelijk kinderfeestje.

Deze blogger kiest deze ochtend geen partij in de landelijke wereldoorlog om Zwarte Piet. Pro en anti misdragen zich (de KOZP fanatici, Schop ZP eruit, maar ook extreem nationalistisch rechts, die 'hun cultuur' ondermijnd zien door een veranderende ZP).
Tip, ga eens in een vluchtelingenkamp in Griekenland kijken. Daar heb je échte problemen. In Beijum doen donkere mensen niet zo moeilijk

Sint Maarten dus vanavond, zie afbeelding boven, het winkelcentrum zal traditioneel the place to be zijn. Deze blogger is vanavond niet in Beijum, foto's zijn welkom.

Naast de Sint Maarten-flyer hangt nog een flyer, zie afbeelding rechts. Of we de katten Gino en Rambo daar niet meer willen voeren. En dus ook geen bakken gehakt meer, zie de rechter foto in dit bericht Wat lezen we nog meer op de flyer? Heeft Rambo een vriendin en is Gino op dieet?

Komt het dan toch nog goed met het winkelcentrum-gespuis? Een is alcoholist en de ander is een asbak-vreter, zie nog eens dit bericht, of moet de blogger beide keren was zeggen?

Op de linker afbeelding, ook in het winkelcentrum, zien we een eigenaardige poster hangen. Een cursus positief opvoeden? Tja, een kind voelt denkt deze blogger haarfijn aan hoe vader en moeder echt in hun vel zitten, daar helpt geen gemaakte en ingestudeerde 'positiviteit' tegen.

Misschien moeten dommige volwassen Beijumers eerst even naar een opvoedkamp, vooral de winkelwagen-slonzen.
Zie afbeelding beneden, hier zijn op de grens Doornbos-Barmaheerd bijna geen schagen nodig om fietsen en scooters af te remmen.

Een prettige en voor zover mogelijk gezonde week toegewenst. En dat de positief opgevoede én negatief opgevoede kinderen vanavond zoveel mogelijk snoep mogen verzamelen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Geen landelijk feest. Ik had nog nooit van Sint Maarten gehoord voordat ik op mijn 19e naar Groningen verhuisde.

Anoniem zei

Sint Maarten is alles behalve een Gronings feestje, het is zelf een internationaal festijn.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Sint-Maarten_(feest)