zaterdag 16 november 2019

OPRUIMERS GROENE HART WAREN VANDAAG WEER AAN ZETVandaag is weer een editie bijgeschreven over de dans tussen vervuilers en opruimers, tussen mensen die graag een schone wijk willen en degenen die daar schijt aan hebben.

Met behulp van tientallen vrijwilligers, scouts van de Voerman en medewerkers van de Zijlen werd het Groene Hart van de wijk vanochtend uitgekamd om te zoeken naar datgene wat niet in dit centraal in Beijum gelegen natuurgebied thuishoort. En om dat vervolgens te kunnen verwijderen.

De opbrengst zien we boven.

Niet verkeerd natuurlijk. Opruimen is letterlijk en figuurlijk een schone zaak en de beide edities van de opruimacties, een in het voorjaar en de ander in het najaar, leveren altijd de nodige troep op.

Lekker gezellig met z'n allen in de frisse lucht bezig zijn, smakelijke broodjes en koffie na afloop nuttigen, nogmaals, niet verkeerd maar het 'spel' tussen vervuilers en opruimers blijft oeverloos doorgaan.
Foto links, er werd ook gesnoeid in het Groene Hart.

Het geeft geen pas om cynisch te doen richting degenen die zich vandaag hebben ingespannen om de wijk te verfraaien, alle lof, maar de realiteit is ook dat de 'tegenpartij'doorgaat met dumpen.

Zie afbeelding rechts, vandaag neergezet, een magnetron. Bij de Wibena-rotonde.

Foto beneden, een andere 'rotonde', en wel in de Isebrandtsheerd. Wat een gezellig, een zitbankje.

Het gaat maar door en het gaat maar door.

Met dat verschil, en eerder benoemd, dat de opruimers met open vizier 'strijden' en dat vervuilers dat in het geniep doen.

Geen opmerkingen: