maandag 4 november 2019

MAANDAGOCHTEND (417)De nieuwste wijkkrant maakt in de onlangs uitgekomen editie veel ruimte vrij voor het begrip Sociale Wijkvernieuwing.

Terecht natuurlijk, er gebeuren veel dingen in de wijk die maken dat het aangenaam wonen is in Beijum. Een wijkkrant laat graag de positieve aspecten van het wonen in een wijk zien, niet zo vreemd omdat er gemeentelijke subsidie achter zit, maar het is niet anders, een wijk als Beijum kent lichte maar zeker ook donkere kanten.
Het valt deze blogger op dat er de laatste tijd op dat er veel vernield wordt in de wijk.

Alsof de afdeling Sociale Wijkvernieling zich ook wil laten gelden.

Voor het speelveldje bij het Melsema-gebouw staan twee lantaarnpalen. Het kan niet anders zijn dat vernielers daar afgelopen week redelijk wat inspanningen hebben geleverd.
Met precisie is een der lampen hoog in de lucht kapot gegooid, zoiets lukt vast niet in een keer.

Zie foto boven en links, het glas ligt nog op de grond.
Het kan ook zijn dat er tevoren eerst flink is geoefend op de lantaarnpaal ernaast, op de andere hoek van het speelveldje,want het is toch een secuur werkje. Zie foto rechts, om die paal is boven vakkundig een fietsband geslingerd. Vandalen en aso's in opleiding.

Foto beneden, in de Jensemaheerd is een vuilniscontainer opengebroken, levensgevaarlijk, een spelend kind zou er maar invallen. Zal dit ook door een vandaal in opleiding zijn gedaan? Oefenen voor later, bijvoorbeeld om dan een kluis open te kunnen breken?

Er lopen steeds meer gevaarlijke verwarde mensen op straat in Nederland. Dat begin soms al jong, in wezen zijn jongeren die vernielzuchtig zijn verward in hun hoofd. Deze jongeren, die vernielen in Beijum, zou je in een jeugdinstelling moeten plaatsen. Maar...., gisteren in het nieuws, of ze op zo'n plek beter gaan functioneren?

De marktwerking in de zorg en de decentralisatie van de jeugdzorg (naar gemeenten toe) bewerkstelligd vernielzuchtige jeugd en verwarde mensen.

De nieuwe week is weer begonnen. Over een week is het Sint Maarten en lopen de lampjes weer door de wijk.
Een plezierige week toegewenst en jeugd....pootjes thuishouden.


4 opmerkingen:

Anoniem zei

het Is en blijft een probleemwijk punt .

Anoniem zei

Ben ik het niet mee eens. Er is toch niet meer overlast in de wijk, dan de wijken Paddepoel, Vinkhuizen, Selwerd, of zelfs in Haren. Ook daar gebeuren dingen.

Joost zei

Nou de laatste paar jaar gaat het wel weer erg achteruit.
Als ik het kon betalen verhuisde ik direct.

Anoniem zei

Dat is ook wat ik bedoelde gaat een poosje redelijk en dan hup chaos her en der ,het vuurwerk seizoen komt er alweer aan altijd gezellig ,net het TT circuit gehad in Beijum wat is het volgende.