dinsdag 12 november 2019

TATOEAGES IN BEIJUM (4)


Het is al even geleden dat bovenstaande foto is gemaakt, de bomen kleurden boven nog groen en je kon als man nog met blote bast buitenlopen. Daar kwam een man met ontbloot bovenlijf aangelopen, tatoeages waren zichtbaar.

Beijumers herkennen de parkeerplaats voor Winkelcentrum Beijum.
Foto maken was prima, maar liever niet met hoofd erbij.

De blogger kan niet ontdekken wat de 'schilderijen' op het lichaam van de man voor moeten stellen. Hij snapt ook niet zo goed wat de lol van tatoeages zijn, als iemand hem dat kan vertellen zou dat mooi zijn.

De blogger is geen vrouw, maar zo ja dan zou hij zich gediscrimineerd kunnen voelen, waarom mogen heren wel met ontbloot bovenlijf over straat lopen en waarom dames niet? Ligt een beetje voor de hand, maar er zit een zekere rechtsongelijkheid in.

Uw tatoeages ook op Beijumnieuws? Kan anoniem.
Beijumnieuws@hotmail.com

2 opmerkingen:

H. zei

Wat mij betreft zouden de heren - ongeacht in welke conditie en inktbedekking zij ook verkeren - vriendelijk doch dringend verzocht mogen worden hun shirt/ hemd aan te houden. Ik vind het persoonlijk zeer onprettig.

Han zei

Om misverstanden te voorkomen: de afgebeelde persoon met tatoeages ben ik niet. De naam op de (onder)broeksband zou dat wellicht doen vermoeden, maar nee: hoewel ik dergelijke onderbroeken wel erg mooi vind koop ik de mijne bij andere, goedkopere winkels. En wie mij kent weet dat ik beslist niet meer zo strak in het vel zit als deze meneer.
Over tatoeages: zelf heb ik er geen, maar ik kan ze best wel waarderen, mits ze niet op ontsierende plekken zitten. Het aangezicht vormt daarbij voor mij de grens: als iemand een tattoo op zijn of haar gezicht heeft leidt me dat te veel af. Maar in een hals, op een lichaamsdeel onder het nek/halsgebied: allemaal prima. sommige tatoeages zijn echt kunstig, zoals die bij deze meneer. "Hij kan ze hebben", zogezegd.
Ik herinner me nog hoe ik ooit iemand in het zwembad zag, wiens hele rug (van nek tot stuit) vol was getatoeëerd met de maagd Maria, die zich rond een boom had geslingerd. Dat vond ik wel wat overdadig, maar wie weet wat voor reden de man had om dit schilderij op zijn lijf aan te laten brengen?