dinsdag 12 november 2019

UIT DE OUDE DOOS (436)De afbeeldingen zijn lichtelijk wazig maar ze geven wel mooi de situatie rond de wijkring ter hoogte van de sporthal weer tijdens de beginjaren van Beijum.

Het was nog in de tijd dat rechts voorrang had op de hele wijkring, iets wat begin eeuw veranderde, de blogger meent zich te herinneren dat vanaf 2001 of 2002 de ring veranderde in een voorrangsweg.

Foto boven, ter hoogte van de Boelemaheerd, destijds was hier een versmalling in de weg om de snelheid van passerende automobilisten te de temperen, er konden geen twee auto's op het punt dat we zien tegelijkertijd passeren. Mocht dat temperen niet lukken, dan was er altijd nog een drempel om dat te bewerkstelligen, die zit er al lang niet meer,  net als de versmalling, geen idee wanneer dit weggehaald is.

De blogger is bij het bekijken van bovenstaande foto even de kluts kwijt, volgens hem vervolgd de ringweg naar de linker kant en niet naar rechts. Links voor de sporthal zou dan tegenwoordig de voetbalkooi staan.

Verderop, vanuit bovenstaande afbeelding bekeken, om de sporthal heen, gaat het links richting Plein Oost. Zie afbeelding links. Vanuit the point of view van de fotograaf gaat het naar rechts.Stonden er boompjes voor sporthal? Het lijkt erop. Ypemaheerd is dit.
Het kruispunt wijkring met de weg naar Plein Oost was destijds nog helemaal egaal, daar waar het tegenwoordig een beetje omhoog gaat, zie deze foto van het kruispunt

Geen opmerkingen: