dinsdag 12 november 2019

REACTIE GEMEENTE GRONINGEN OP AUTO BOTTEMAHEERD


"Zolang de auto niet valt aan te merken als wrak kunnen en mogen wij als gemeente de auto niet van straat halen. De wegenbelasting wordt nog steeds via automatische incasso betaald."

De Gemeente Groningen reageert op het gisteren gepubliceerde bericht over de al twee jaar verweesde auto in de Bottemaheerd.

Eigenaardig, er hangen dwangbevelen op de voorruit van de auto maar de gemeente Groningen mag de auto niet van de weg halen en de wegenbelasting wordt nog steeds via een automatische incasso betaald. Van een overleden man?

Reactie:
Op uw blog vonden we het volgende bericht: ‘Gemeente Groningen communiceert met overledenen’, https://beijumnieuws.blogspot.com/2019/11/gemeente-groningen-communiceert-met.html . Sikkom heeft er ook een bericht aan gewijd en ons om een reactie gevraagd. Dit antwoord sturen we u ook graag toe.

Wij zijn als gemeente aan de wet en regelgeving gebonden. Wij mogen geen auto’s van de weg halen die geen wrak zijn. Als iemand is overleden, dan gaan de eigendommen van die persoon naar de erfgenamen.

Wat betreft deze auto: Wij kregen de eerste meldingen uit de buurt uit april 2018. Het ging om meldingen dat deze auto er al geruime tijd staat. De auto verkeerde in goede staat. Voor ons als gemeente was er op dat moment geen reden of bevoegdheid om de auto weg te laten halen.

Uit onderzoek is toen gebleken dat de eigenaar overleden is, maar dat de wegenbelasting nog steeds via automatische incasso betaald wordt. Via via is de gemeente in contact gekomen met de nabestaanden / hun vertegenwoordiger. Dit heeft helaas niet tot een oplossing geleid. Zolang als de auto niet valt aan te merken als wrak kunnen en mogen wij als gemeente de auto niet van straat laten halen.

Inmiddels zijn de kentekenplaten van de auto verdwenen. Daarmee is niet meer aannemelijk dat de auto nog gaat rijden. Hierop hebben we besloten om de auto van straat te laten halen. Wij moeten echter de ten naam gestelde van het kenteken, in dit geval de nabestaanden, in de gelegenheid stellen om zelf de auto weg te halen. Omdat wij daar geen adres van hebben zijn de brieven aan de auto gehangen.

Als de termijn verstreken is, en er is niet gereageerd door de nabestaanden, halen we de auto van straat. Dat kan dan vanaf aanstaande donderdag, 14 november.

1 opmerking:

Anoniem zei

Goh, zeg niet dat het je niet verteld is dat de gemeente hier niets aan kan doen en de nabestaanden gewoon verantwoordelijk zijn...