donderdag 14 november 2019

OVER HONDENPOEP IN BEIJUMJe hoort er weinig meer over in Beijum, het laatste bericht erover kwam midden in de afgelopen zomer, leerlingen van de Beijumkorf plaatsten in samenwerking met Stichting Move borden op het naast gelegen sportveld waarop hondenbezitters werden opgeroepen om de keutels van hun hond op te ruimen.

Zie nog eens dit bericht

Hondenpoep, een der grote ergernissen van de burger.

Wat kan het er goor uitzien

De blogger ging een paar dagen geleden even bij het genoemde hondenpoep-vrije veldje kijken.

Zie foto boven. Het bord heeft een symbolische waarde, het is 's middags om vijf uur donker en handhaving is er niet.

Op nog geen tien meter afstand, vanaf bovenste afbeelding naar rechts bekeken, staat een paaltje waarop staat dat daar een uitloopgebied is zonder opruimplicht.

Opruimen en niet opruimen vlakbij elkaar, vooral tijdens donkere uren werkt dit allemaal niet.

Foto rechts, een steegje in de Jensemaheerd. Op de achtergrond loopt het groengebied boven Beijum Noord, behorend bij de gemeente Bedum.
Een soort van verbodsbord. Verboden te poepen viervoeters! Baasjes!

Een wijk als Beijum moet een beetje leren leven met hondenpoep, de honden zullen gewoon blijven schijten

Vijf jaar geleden maakten BOA's jacht op loslopende en schijtende honden in Beijum, zie nog eens hier
Je hoort tegenwoordig niks meer over Boa's.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Gelukkig zijn honden zo gezeglijk dat ze hun behoefte buiten in de vrije natuur doen. Mensen gaan meestal middenin huis zitten schijten en gaan dan ook nog 's wild om zich heen zitten spuiten met een kankerverwekkende spray.

Anoniem zei

En dan ook nog liters water erachteraan

SHANK97 zei

Katten poep is ook zo vies moet ook opgeruimd

Anoniem zei

Mensen zijn inderdaad het viest. Alleen hun lucht al. Stinkende karakters, gore praatjes over dieren door die vredige, onvoorwaardelijk liefhebbende wezentjes in een kwaadaardig daglicht te stellen, bezoedelde handen die maar niet schoon willen omdat ze die te vaak in onschuld willen wassen, smerige filmpjes op internet kijken en er kwijlend van genieten, vuilspuiterij richting lageren op de evolutionaire ladder. Kortom, mensen zijn de echte beesten.

yvonne hoving zei

Hier in de Hiddemaheerd hetzelfde....recht van schelpenpad is gras,toch ligt er een heerlijke drol op t schelpenpad,nog geen vijftig cm vh gras. Dit probleem ligt echter niet bij de hond,maar bij het BAASJE! RUIM JE HOND ZIJN SHIT DAN OP!