dinsdag 26 november 2019

JA, JE MAG HIER FIETSEN"Weet jij dat, mag je over het stuk weg fietsen waar de op en afritten naar Ring Oost liggen?"

Vroeg een Beijumer onlangs aan deze blogger.

Terzijde, er zijn mensen die ondergetekende als een soort van wijk-adviseur zien. Als een soort van bewoners-raad figuur. Vragen over instanties, over activiteiten in de wijk, over het adres van die of gene, over waar je melding kunt doen van....(van alles en nog wat). Wat schijnbaar ontbreekt in Beijum is nog steeds een overkoepelende instantie waar mensen met al hun vragen terecht kunnen.

De vraag die een Beijumer in dit geval stelde gaat over het stuk weg van Beijum naar De Hunze, voorbij de benzinepomp, met aansluiting op genoemde wegen van en naar de oostelijke ringweg (Beijum Noord).

Zie afbeelding, links gaat het naar Winkelcentrum Beijum, rechts loopt de Amkemaheerd (wijkring) richting de Beijumkorf en verder.
Zie hier de bewuste weg bij daglicht

Om maar met de deur in huis te vallen, ja, je mag hier fietsen. Links passeer je de Sijgersmaheerd en rechts de Bekemaheerd en de Heratemaheerd.

Maar of het handig is om er te gaan fietsen....Verkeer vanaf de oostelijke ring om stad komt hier de wijk binnen of gaat De Hunze in.
De blogger heeft dit stuk wel eens (in het donker) gefietst naar De Hunze. Geen fietspad, auto's die toeteren.

Het meest onprettige stuk in d wijk om te fietsen. Maar nogmaals, het mag wel.

Geen opmerkingen: