maandag 25 november 2019

COLUMN UIT LEWENBORG (164)


Aruba in Groningen.

Vanaf het voorjaar 2021 kunnen we heerlijk wiebelen met onze tenen in het poederzachte zand van Aruba, gewoon in Groningen bij het Paterswoldemeer. Genietend onder een palmboom van een cocktail, ligbedjes met hittekanonnen erboven om de temperatuur van Aruba een beetje te evenaren. Het water is ook niet azuurblauw, misschien kan een kleurstof daar nog wat aan veranderen in het zwemgedeelte. Hierbij hopend op een aangename watertemperatuur.

Het idee is zo gek nog niet om Aruba naar Groningen te halen. De plaatjes zoals die te zien zijn op Rtv Noord laten niets aan de verbeelding over. Een luxe Beachclub rijker en dit is natuurlijk goed voor de arbeidsmarkt in Groningen. De eigenaar heeft alles al kant en klaar in zijn hoofd om van zijn BonBini Beachclub een succes te maken. Sommige mensen vinden het een naïef plan, aangezien de eigenaar (nog) geen horeca ervaring heeft. Naar mijn idee kom je juist dan met grandioze eigen unieke ideeën op de proppen. Mijn complimenten hiervoor!

Nu alleen de uitvoering nog. Dit zal toch wel heel ingewikkeld worden, want het zand voor het strand moet vanaf Aruba komen. Dat kan inderdaad wel met schepen, alleen het laatste stukje kan niet een gewoon vrachtschip komen, dit zal dan per vrachtauto moeten gebeuren lijkt mij. Is het zand uit Aruba eigenlijk wel veilig genoeg? En hoe wil je in hemelsnaam het zand wit houden? Waait het poederige zand eigenlijk niet weg? We mogen hier nog geeneens grond vervoeren zonder allerlei regeltjes en wetjes… Daarbij komt nog dat er heel wat natuur moet wijken voor dit plan. Hier houden ze elders ook vaak geen rekening mee in de politiek, waarom zou dat dan nu anders zijn.

Van mij mag het allemaal gaan lukken. Het geeft een boost aan het Paterswoldemeer waar zich al meer horeca bevind. Als dan de vakantiehuisjes en de aanlegsteigers voor jachten of bootjes klaar zijn, krijg je voor ieder wat wils. Een hotel vlakbij, waarvan de gasten overdag lekker kunnen chillen bij de buren en s’ avonds terug. Met de andere paviljoens wordt de keus reuze en op loop en vaarafstand van elkaar. Geen pendelbussen, maar pendelboten is ook nog idee. Beachclub hoppen… Genieten geblazen, hier een drankje en daar een hapje. Ik mag toch hopen dat het niet alleen voor de high society is bedoeld. De mensen met een kleine beurs moeten hier ook gebruik van kunnen maken. Iets met de armen steeds armer en de rijkeren steeds rijker. Dat dus meteen de kiem in smoren met toffe dagaanbiedingen die voor ieder mens te betalen is. Eén prijs voor een ligbedje, palmboom, hittekanon, twee cocktails en bijpassende Arubaanse borrelhapjes. Deal?

Aangezien ik zelf niet durf te vliegen mag de bouw van mij wel beginnen om in 2021 de Arubaanse cultuur te kunnen opsnuiven.

Ik teken ervoor! Jij dan?

2019©Vlindertje73

Geen opmerkingen: