woensdag 27 november 2019

POEZEN IN BEIJUM (24; zijn een gevaar voor de omgeving...)'Loslopende poezen en katten zijn een gevaar voor hun ecologische omgeving.'

Jaja, baasjes van de poezen en katten die loslopen in Beijum.

Foto's zijn afgelopen weekend gemaakt.
Ypemaheerd.

Onderstaand bericht is te lezen via Nos.nl

De huiskat heeft zo'n verwoestend effect op zijn omgeving, dat-ie eigenlijk niet vrij mag rondlopen. 

Wie, met andere woorden, zijn kat buiten vrij laat en hem bijvoorbeeld niet aanlijnt, overtreedt Europese regels voor natuurbescherming.


Dat stellen twee wetenschappers van Tilburg Universiteit in het tijdschrift Journal of Environmental Law.
Dat het snorrende gezelschapsdier zich buiten ontpopt tot een gevaar voor zijn ecologische omgeving, is bekend. Katten hebben het gemunt op vogels, muizen, vleermuizen, vissen, reptielen en insecten, en maken tijdens hun jacht natuurlijk geen onderscheid tussen bedreigde diersoorten en plaagdieren.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit roep ik al jaren die krengen hengelen doodleuk mijn koi,s uit de vijver maar de baasjes kijken andere kant op ,totdat de mijn trouwe viervoeter de HUiSKAT tussen zijn kaken heeft kijk ik ook andere kant op .

Anoniem zei

Ik sta nog altijd verbaasd dat er voor sommige Beijumers geen aanlijngebod geldt.

Anoniem zei

Weer typisch reactie van kattenvriend schijt aan de mensheid ,de kat mag alles achterdeur open om 22:00 en hup de omgeving mag de terreur ondergaan ,volière,s ,vijvers ,een vuilniszak verwoesten op het balkon ,ga je gang maar geeft allemaal niks hoor ,vanavond 22:00 nieuwe ronde.

rachel zei

Ik ben een groot dierenliefhebber maar ik vind ook dat ie niet vrij moet rondlopen. Ik kan in de zpmer niet in mijn voortuin zitten omdat alles is bemest door de kat. En dan moet ik maatregelen treffen wat mij geld kost terwijl het niet mijn huisdier is. Of dat er een kat naar binnen glipt en alles eronder plast en aast op mijn huisdieren. De kat zelf kan er niks aan doen maar net wat hierboven word geschreven de baasjes kijken de andere kant op. Maar wat als mijn hond de kat pakt dan zouden ze er meteen staan.