zondag 24 november 2019

DUMPVAT CLAREMAHEERD (6)Het ziet er niet zo spectaculair uit als vorige week zondag, in aflevering 5 van deze lopende serie.

Maar Beijumers hebben ontegenzeggelijk dumpvat Claremaheerd ontdekt, de plek waar je onbeschaamd je overbodige spullen kunt dumpen.

Even wat nuance, de blogger heeft het hier boven over Beijumers, dat kan eigenlijk niet zo gezegd of geschreven worden.
Geen bewoner uit de verre uithoeken van deze wijk zal er over peinzen om dik een kilometer te fietsen of te lopen om op de hoek Claremaheerd/Plein Oost overbodige troep te dumpen.

Fossemaheerd, Hiddemaheerd, Jensemaheerd, Nijensteinheerd, de 'hoekheerden' van Beijum hebben hier, zie foto's,  niks mee te maken.
Claremaatjes en Ypemaatjes!

Bekijk de foto's, vanmiddag tegen drie uur gemaakt.

Foto rechts, op een der containers staat een plastiek emmertje met kinder-spulletjes erin.

Er staat een kringloopwinkel op twintig meter afstand van deze plek, en veel kinderen uit gezinnen met een smalle beurs zouden blij zijn met dit (sinterklaas)cadeau.

Maar goed, de zondagmiddag wijk-preek zal ondergetekende verder niet aanzwengelen.
Wel een herhaalde opmerking, het zou geen gek idee zijn als de Gemeente Groningen, de Milieudienst, een container midden in de wijk zou neerzetten waarin mensen hun troep kunnen dumpen.

Dan maak je afval-dump legaal. Het wordt elk weekend toch wel gedumpt en vervolgens op de maandagochtend opgehaald door de Milieudienst.

Net als gratis heroïne of het legaliseren van hasj, creeer een gratis dumpplek voor de Tokkies van Beijum.

1 opmerking: