zondag 17 november 2019

DUMPVAT CLAREMAHEERD (5)"Waarom publiceer je niet vaker foto's van mooie planten en bloemen in de wijk in plaats van altijd maar vuilnis-foto's?" 

Aldus een reactie op de natuur-foto's die afgelopen middernacht online gingen.

Is iets voor te zeggen, alleen maar leuke, opbeurende en positieve nieuwtjes en foto's op Beijumnieuws zetten. Kijk toch eens in wat voor leuke, gezellige en positieve wijk we wel niet wonen.

Dat is de strategie van de gemeente Groningen inzake de wijkkrant, louter opbouwende stukken publiceren.

Met de naïeve gedachtegang dat door alleen positieve nieuwtjes te plaatsen dit het imago van de wijk tegoed zou komen.

Foto's zijn vanmiddag gemaakt. Leuke wijk dat Beijum, maar het is ook een wijk met een keerzijde. Het grote gros van de Beijumers deugt, maar er is ook een Tokkie-afdeling aanwezig.

Geen cynisme, maar deze blogger herhaalt, maak hier een legale dumpplaats van. Hoek Claremaheerd/Plein Oost.

De dumpers komen er toch mee weg. En dumpen loont, scheelt 47.50 euro ophaalkosten voor grofvuil.
De Milieudienst haalt het morgen toch wel weer op.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Woningcorporaties dumpen nu overal in Beijum lukraak tokkiegezinnen, m.a.w. de hele wijk wordt nu 1 grote schijtkoker. Er is geen redden meer aan.

Anoniem zei

Het is toch ook weer bij de beesten af we wonen gewoon in een asobuurt punt uit

Anoniem zei

Gek hè dat de belastingen blijven stijgen,wij betalen met ons allen voor deze afvaldumping de daders zullen er wel niet mee zitten ,lekker elke maand geld vangen aan uitkering of wat dan ook ,de gewone werkende man mag hier voor opdraaien .

Henk Kamminga zei

Johan geeft voldoende ruimte op deze site om de fraaie natuur te belichten, maar we mogen de ogen niet sluiten voor de keerzijde van realiteit.

Joost zei

Dat roep ik ook al een poosje het gaat hard achteruit in Beijum.

Pieter zei

In deze wegwerp IKEA maatschappij, snap ik wel dat de gemeente ervoor heeft gekozen het afval niet meer gratis op te halen. Alleen dumpafval moeten ophalen is veel goedkoper. Aangezien dit fenomeen aldoor terugkeert en de gemeente het toch wel ophaalt, laat ze een gesloten afvalcontainer neerzetten. Dan oogt het tenminste wat netter. Overigens is Beijum een fantastische wijk. In welke wijk heb je zoveel groen, vogels en ruimte voor de kinderen om te spelen