zondag 29 november 2020

CORONABEIJUM (27)


 Wie had dit een jaar geleden kunnen bevroeden?
Naar de kapper in Beijum gaan en door Gerrie de Boer met zijn masker voor geknipt worden.

Een doorzichtig masker, dat wel, en dat ziet er nog niet eens zo angstaanjagend uit (vanuit het perspectief van begin januari bekeken), zie foto boven.
Corona zal in deze kapperzaak iets nalaten. De Boer: "Het bevalt ons prima om op afspraak te werken, het geeft rust en structuur gedurende een werkdag, we blijven dit ook doen als corona voorbij is."

Vlakbij genoemde zaak zit in de promenade van Winkelcentrum Beijum Primera. Daar binnen staat soms een rij en er staat dan iemand bij de deur die in de gaten houdt hoeveel mensen er binnen zijn. Zie foto links. Het gemakswinkeltje doet het goede, is de indruk van deze blogger. Het kan er mee te maken hebben dat een boek aanschaffen in corona-tijden is toegenomen.

Foto rechts, sinds donderdag zijn ook tussen sommige zelfscan-kassa's schermen geplaatst. Commercieel handig gedacht, de middelste kassa's waren de afgelopen tijd afgesloten om de anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen. 

Iets wat wellicht niet of minder hoeft door de beschermende schermen. Vanaf dinsdag moet iedereen hier een mondkapje op, wellicht gaan dan alle zelfscan-kassa's open, wordt vervolgd.

Foto rechts beneden, bij de Lidl op Winkelplein West doen ze hun best, maar met de smalle loopgangen daar is anderhalf meter afstand gewoon niet te doen.

Dan zien we nog het breedste pad die achterin deze winkel loopt. Er is geen eenrichtingsverkeer, tegemoet komende klanten met karretjes kan hier ook.

Zie nogmaals de foto, dat is eigenlijk niet te doen.

Afbeelding links beneden, sinds enige tijd staat er een beveiliger (met mondkapje) in de AH van Beijum.

Voor corona was dit voor zover de blogger bekend niet het geval.

Geen idee of het met corona-stress of met corona-agressie te doen heeft.

Deze blogger zal het eens navragen. Foto is niet tegen 20.00 uur in de avond gemaakt, ten tijde dat de gangen waar alcohol staat worden afgesloten.

Foto beneden, en de lezer vraagt zich wellicht af: wat heeft dit nou met corona te maken?

Op het eerste gezicht inderdaad niks. Maar een paar dagen geleden maakte deze blogger een foto van deze brug omdat hij absusievelijk had vermeld dat Beijum nog maar een houten brug had. Op 10 november in de Oude Doos

Lezers wezen hem er op: klopt niet, midden in Beijum ligt nog een houten brug. Attent.

Even een foto maken. En wat ligt daar links op de brug? Twee mondkapjes.

In Coronabeijum gedraagt de overgrote meerderheid zich verantwoord. Afstand houden, handen desinfecteren, je niet inlaten met mensen die via You-tube en Facebook via 'eigen onderzoek' tot 'eigen'  theoriën komen.

Die twee mondkapjes waren voor hetzelfde geld in het water terecht gekomen. Belachelijk.
Gelukkig, de buurthuizen en de bieb zijn weer op corona-basis geopend. Toch met iets positiefs eindigen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dan is er nog een houten brug. Sterker nog zelfs 2 houten bruggen die ik ken. Brug 1: gezien vanaf obs de beijum korf. Naar de overkant richting heratemaheerd richting de hornbach boter diep. Daar kom je over een houten brug.
Brug 2. De bekema heerd in rijdend. (per fiets} de straat in rijden rechts afbuigen en door de hekjes heen (richting speeltuin) voor de speeltuin rechts. Een houten brug
Ik meen zelfs dat er in de hiddemaheerd ook nog een houten brug is.

Anoniem zei

Ook in de Fossemaheerd heb je nog een stuk of 7 houten bruggen.