zaterdag 14 november 2020

FOTO'S-VIDEO BRAND CAFETARIA BEIJUM WEST
"Ik zat in de auto toen een medewerkster belde met de mededeling dat er wat in de brand stond. Ik zei dat ze er wat overheen moest gooien en als dat geen resultaat zou hebben dat iedereen naar buiten moest gaan en dat de brandweer gebeld moest worden."

Aldus een aangeslagen pachter van het pand op Winkelplein Beijum West alwaar eind van de middag brand woedde, zie het voorgaand bericht. "Het is al een rotjaar met corona, dan kan dit er ook nog wel bij, al had ik het natuurlijk liever niet gehad." 

De reden van de brand lag in het feit dat er tijdens het frituren e.e.a. vlam gevat heeft, al te gemakkelijke geruchten, zie vorig bericht, zijn daarmee ontzenuwd.

Deze blogger ging tegen kwart voor acht nog even poolshoogte bij de cafetaria.

Het rook behoorlijk naar brand en frituur.

De ramen waren door de brandweer kapot geslagen om de druk van binnen te verminderen.

Zie foto boven, een jongetje vergaapt zich aan de schade.

Een aanwezige Beijumer drukte ondergetekende een memoriestick in de handen: "Ik heb foto's en een filmpje gemaakt, dioe er maar wat mee."

Zie links, rechts en beneden (de brand trok veel bekijks).
En zie ook de video beneden.

Pachter, de schade moet hersteld worden, heb je enig idee hoe lang dat gaat duren? "Nee, maar we zijn morgen en de komende dagen zeker nog niet open."

De bewoners van Beijum West moeten voor hun patat en snacks de komende dagen uit nood een andere snackbar opzoeken. Aan de andere kant van de wijk zit er een (niet sympathiek om in dit verband de naam te noemen en reclame voor de snackbar te maken tegenover de gedupeerde cafetaria).

 


 

Foto: Matthijs van Waveren.

2 opmerkingen:

Meike van Waveren zei

ohg wat erg van die brand he
oja mijn vader heeft die foto gemaakt

Anoniem zei

De patat was dit keer wel goed doorgebakken, maar de pindasaus is altijd zo droog en goor! Verder veel sterkte gewenst