dinsdag 10 november 2020

HEIMWEE NAAR DE PERIODE VAN VOOR CORONA

 Als er een jaar geleden een teletijdmachine had bestaan waarin we een jaar verder in de toekomst hadden kunnen reizen, waren we ons doodgeschrokken.

Wat? Allemaal mensen met een masker op in winkelcentra en gewoon op straat?

Kroegen en restaurants dicht? Waarom zijn er geen feestjes, wordt er niet gedanst, geknuffeld en gezoend?

Geen concerten en afgeladen voetbalstadions?

Wat is er gebeurd? Wat is er aan de hand?

Sinds maart weten we het allemaal. Beijum, Groningen, Nederland, Europa, de hele aardbol wordt geteisterd door een virus dat we corona noemen. Covid 19.

Iedereen mist zijn eigen liefhebberij waar publiek bij komt kijken.

De een zou graag weer eens naar de bioscoop willen. De ander gaat graag uit eten. Swingen, naar de sauna, de Euroborg bezoeken, Noorderzon, Bloemetjesmarkt. Jammer allemaal, het mag niet, het kan niet.

Precies een jaar geleden woonde deze blogger op uitnodiging een concert van BLØF bij in de Oosterpoort. Zie nog eens de foto, bekijk eventueel nog eens de video.

Wat zou het toch mooi zijn als dit weer mogelijk zou zijn.

Even naar een gezellig volgeladen Groninger Forum, vorig jaar op 29 november geopend.

Zie video beneden, bijna 1000 keer bekeken, meeste bezoekers tijdens corona-tijden.

Om het geklaag even af te ronden (klinkt negatief, ondernemers hebben meer recht om te klagen, maar verlangen is een menselijke behoefte), deze blogger bezocht een maand voor de corona-uitbraak een werwelend concert van Keane in een bomvolle Amsterdam Heineken Music Hal, zie deze video

Zin om uit eten te gaan, te swingen, de Fc aan te moedigen, te zweten in de sauna, een mooie film bekijken in een volle bioscoop.

Hoe lang nog?

Gelukkig, we hebben een virus-vrije internet, loop nog even mee door ons aller Forum. Met     pianomuziek.  

{En....het wordt altied wel weer licht....Een volgeladen Oosterpoort zong dat een tijdje geleden (januari '17) met Freek de Jonge n.a.v. weer een aardbeving...., met het Grunnings Laid...Laat Groningen niet zakken)

Geen opmerkingen: