woensdag 11 november 2020

ZESDE JAAR KERSTPAKKETTENACTIE BEIJUM KOMT ERAAN


 

'HET THEMA VAN DIT JAAR IS WARMTE"

Het begon zes jaar geleden als een 'Beijums Sprookje', aldus Dagblad van het Noorden toentertijd in een bericht.

Vorig jaar beleefde het 'sprookje' z'n eerste jubileum, vijf jaar.

Het is november, en een groep enthousiaste vrijwilligers bereidt momenteel de zesde editie van deze hartverwarmende Beijumer kerstpakkettenactie voor. Het is een traditie geworden om wijkgenoten die tegen Kerstmis een steuntje in de rug kunnen gebruiken een mooi kerstpakket te bezorgen.

Op de foto links ziet u Saskia Herbst reeds in een toepasselijke kerstsfeer, ze is met Liesbeth Laning de drijvende kracht achter de nieuwste kerstactie in Beijum.

Zie de dames samen op de rechter afbeelding.

Deze blogger sprak gisteren Saskia.

Saskia, vertel, hoe pakken jullie deze wijkactie dit jaar aan?

"Eerst wil ik Christine de Ruiter, de voorgaande jaren actief vanuit de Bron rond de kerstpakkettenactie, danken voor haar inzet.  Het thema voor dit jaar gaat 'warmte' heten, we willen de pakketten graag vullen met dingen die het warme kerst gevoel geven, chocomelk, slagroom, chocola, ontbijtbroodjes ect. Boodschappenlijstje staat op de flyer. Dit jaar gaan we kerstpakketten voor gezinnen maar ook voor mensen die alleen wonen verzorgen. In tegenstelling tot vorig jaar kunnen mensen elkaar weer opgeven, er komt geen instantie tussen te zitten. Maar bedenk wel dat een kerstpakket krijgen geen recht is. We gaan zorgvuldig selecteren wie ervoor in aanmerking komen."

Klinkt goed Saskia, zijn de kerstpakketten alleen bedoeld voor mensen die in financiële nood zitten? 

"Nee, een pakket kan om meerdere redenen worden toegekend. Er kan iets verdrietigs achter zitten, een scheiding, verlies van een dierbare, een burnout, wat het ook moge zijn, het criterium is dat mensen om uiteenlopende redenen iets moois en ondersteunend met de kerst kunnen krijgen van hun wijkgenoten. Iets waar ze een warm gevoel van kunnen krijgen."

Inzameldata in Winkelcentrum Beijum 21 nov 28 nov 2 dec 12 dec Tussen 10- 12 u en 14 - 16 uur Inzameldozen zullen door de wijk verspreid worden zodat op meerdere plekken verzameld kan worden, ze komen op locaties die binnenkort bekend worden gemaakt.

Het begon allemaal in 2015.

Wat een actieve doorstart het jaar erop

Grondlegger was Lammert Doedens...video

Wat was deze familie vier jaar geleden blij met een pakket.  Niks om voor te schamen

Zie afbeelding rechts waarop staat hoe je iemand aan kan melden.

Het is een brekebeen-link die erin staat, daarom even zo:

Plak dit in de browser of klik: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeC3q3okOUpcX-t5-c2gmnG0u2pN62v0YtvIknhEb0g0Tk3bQ/viewform

Geen opmerkingen: