woensdag 4 november 2020

KERSTHUIS BEIJUM WORDT VERVROEGD OPGEBOUWD 
"Sinterklaas slaan we vanaf dit jaar over, dat feest is de laatste jaren kapot gemaakt. Het is begin november en we zijn voorzichtig aan begonnen met het opbouwen van ons kersthuisje."

Is in Beijum the most wonderful time of the year nu al begonnen?
Zie ook het bericht van gisteren met de eerste kerstverlichting in de wijk.

Maar dan. Aan de Amkemaheerd....Vorig jaar toch echt een maand later Maar-nu-al-be-gin-no-vem-ber: de opbouw van hét Kersthuis van Groningen-Beijum.

Ja. Zie foto's, gisteravond ging de Beijumblogger even bij Piet en zijn Willy op bezoek.
Zie foto links, Piet zit op de bank, zijn kleindochter was begonnen om de muur achter hem compleet met kunstsneeuw te bedekken. Rechts naast het halve cirkel-raam was ook al 'sneeuw' aangebracht. Tegen het plafond aan hangen reeds kerstlichtjes in het groen.

Foto boven, naast en boven het kerst-echtpaar hangt ook reeds het eerste kerstlicht.

Over de sinterklaas-openingsquote, en deze blogger heeft verder geen zin om hier een Zwarte Piet discussie nieuw leven in te blazen, snappen de Kick-Out Zwarte Piet-drammers misschien ook dat er zeventigplussers zijn, met ruim zestig jaar Sinterklaas en Zwarte Piet-ervaring, die helemaal niks snappen van het gesteggel rond een sprookjesfiguur? 

Piet en Willy: "We snappen het niet, er wordt ons zomaar een mooie traditie afgepakt. Maar het is ze gelukt, ze hebben het kapot gemaakt,we slaan Sinterklaas in het vervolg over."

In corona-jaar 2020 begin de kerstperiode uitermate vroeg.

We kennen Kerstman Piet van de decembermaanden. 

Zie nog eens dit bericht uit 2015, een kerstgroet van Piet en Willy en zie hem voor zijn versierde kersthuis staan.

Geen opmerkingen: