maandag 16 november 2020

MAANDAGOCHTEND (508)


 Het is te hopen dat bewoners uit Beijum West en De Hunze snel weer hun patat en snacks bij cafetaria Hof van Beijum kunnen ophalen.
In deze tweede corona-golf mogen we tot nu toe niet uit eten gaan, een patatje of snack halen kan wel. Er stond hier, foto, regelmatig een rij buiten te wachten om aan de beurt te komen.

Tot dat er afgelopen zaterdag ongelukkigerwijze brand uit brak

Hout voor de kapotte ramen, het doet wat denken aan de jaarwisseling, maar dat is hier niet im frage, zie de overige 21 ramen die we op de foto kunnen zien. Cafetaria dicht net in de tijd dat een lekkere warme hap zo welkom is.

Over warmte gesproken, geen idee of die er nog hangt, maar eind gistermiddag hing nog een handdoek over een blokkeer-paaltje bij de busbaan t.h.v. Shoetime. Zie afbeelding links.

Afbeelding rechts straalt ook in eerste instantie warmte uit. Maar.

We zien een gedeelte van de Wegwijzer, daar zou een waardevermindering-steunpunt komen om mensen die hulp nodig hebben bij het aanvragen van datgene waar ze recht op hebben, omdat door gaswinning en aardbevingen hun huizen minder waard kunnen zijn geworden.
De ruimte zou de afgelopen twee vrijdagen open zijn voor die mensen die digitaal niet zo handig zijn, of die omkomen in de ambtelijke wirwar er omheen.

Maar nee, het bleef dicht. Corona. Tientallen Beijumers hebben zich tijdens de twee genoemde dagen vergeefs richting het spreekuur begeven, weet de blogger via een bibliotheek-medewerker.

Onbegrijpelijk, supermarkten en bouwmarkten zijn wel gewoon open. Hier, foto, had best een bureautje met een spatscherm gerealiseerd kunnen worden. Een voor een naar binnen, anderhalve meter afstand, eventueel via een telefonische afspraak komen. Gewoon er een duizendje tegen aan gooien en wel open gaan, het gaat nogal om heel veel geld voor de mensen die in het geplaagde aardbevingsgebied wonen.

Laten we wat opgewekt eindigen midden in deze natte en steeds kouder wordende maand november.

Zie afbeelding links, bij onze lokale Zeeman kan iedereen mooie (zee)benen krijgen. Wel even de kleine preisjes-producten daarvoor aanschaffen. Vreemd, iedereen heeft vanaf november tot maart een lange broek aan, geen idee waarvoor je deze periode mooie benen zou moeten hebben. Voor je bed-partner? Waarom niet iedereen een  mooie neus, mooie oren of mooi gezicht? Moet iedereen wel mooi zijn? En, geldt dit ook voor dames met spatader-benen?

De nieuwe week is weer begonnen. Blijf voor zover mogelijk gezond en zet je mooiste beste beentje...., nee laat maar.

4 opmerkingen:

Moon zei

nou wat dacht je van vrouwen die ook jurkjes en rokjes dragen misschien ?

Karin zei

Vreemd Moon, ik draag deze weken geen rok of jurk en volgend mij geen enkele vrouw. Half maart weer rokjesdag.

Moon zei

nou zie genoeg vrouwen anders die rokjes en jurkjes met panty's dragen daar gaat dit ook over wat op het raam staat !!

moon zei

dit is namelijk panty reclame van de zeeman dus dat