maandag 23 november 2020

VERHALEN VAN SASSEFRAS (13)

PAS OP,

Ik heb last van lange tenen.
 
Vorige week lazen jullie een gedicht,  (zie Sassefras 12 ) uit een gedeelte van een speech die ik afgelopen maandag heb uitgesproken op een begrafenis. Omdat ik op dat gebied in mijn kennissenkring alservaringsdeskundige wordt gezien - ik ben namelijk zelf al twee keer weduwe -  werd ik gevraagd te helpen bij de samenstelling van de dienst. 

Ik als geen ander weet hoe moeilijk het is om op dat emotionele moment beslissingen te nemen, immers afscheid nemen van een dierbare doe je, kan je maar één keer doen. En dan komen daar ook nog eens corona-regels en meer moeilijke beslissingen bij. Dertig mensen mogen aanwezig zijn, dus nog een extra keuzemoment, wie nodig je wel en uit en wie niet? Want vol is vol!

Voor een ieder die ik de komende tijd hoor klagen over hoe vervelend het is om even niet op vakantie te kunnen gaan, of zomaar uit eten: het is vervelend, JA. Maar ik ervaar dit deze dagen als bizar en hartverscheurend. 

Voor een ieder die in de komende tijd in mijn bijzijn over de tijdelijke corona-beperkingen klaagt ...... WEES GEWAARSCHUWD. Ik heb op dit onderwerp last van lange tenen en geef even geen garantie op de lengte van mijn lontje! 

Saskia Smid

Geen opmerkingen: