maandag 9 november 2020

MAANDAGOCHTEND (507) Zullen mensen met een donkerder huidkleur dan deze blogger zich all over the world, en dus ook in Beijum, gesteund voelen door het feit dat de gekleurde Kamala Harris de vice president van de Verenigde Staten gaat worden? 

En dat vooral ook na haar indrukwekkende overwinnings-speech?

Mijmert ondergetekende op deze tweede maandagochtend van november.
Het zou zomaar kunnen. 

En dat vooral na vier jaar Trump, de man die zich meermaals openlijk racistisch heeft geuit. Op zijn eerste dag als president noemde hij Mexicanen dieven en verkrachters. Nogmaals, deze blogger is geen kleurling, hij kan e.e.a. niet helemaal invoelen, maar hij kan zich voorstellen dat de vernederende aanvallen van Trump de 'zwarte gemeenschap' pijn hebben gedaan.

Foto boven, de Fultsemaheerd, basisschool Kleihorn.

Tekeningen van vier bruine kinderen en een van een blond meisje zien we op het raam geplakt. Er bestaan mensen die bij het zien ervan over de rooie gaan en denken dat 'wij' de blanken, de witten zo u wil, binnenkort 'ons land gaan kwijtraken.' In bijna alles voelen ze zich in hun zwakke identiteit (Nederlander, blank, nationalistisch) bedreigd.

Zwak? Ja, een sterk mens heeft vaak een diep geworteld (zelf)vertrouwen wat betreft de ontwikkelingen in de wereld/in Nederland.

Mooi die foto boven. Los van wat je er ook maar over wil denken, en wat je politieke voorkeur ook maar moge zijn, het hart van de blogger gaat bij het aanschouwen van de foto open. Mooi. Kinderen. Terzijde, die maken zich niet druk om de kleur van een Piet naast Sinterklaas, dat is een volwassennen-probleem.

Zijn hart sluit zich weer bij het aanschouwen van de linker foto. Het voelt koud aan.

We zien een sticker op een onderkruiperige plek op de parkeerplaats voor Winkelcentrum Beijum. Niet zichtbaar, maar bovenop staat Free Holland. Verder is het een rood-wit-blauwe sticker met veel prikkeldraad. Zou de zwarte hand een foutje zijn?

Onderaan zien we een code die gebruikt wordt door extreem rechtse complotdenkers. De wereld is gedeeltelijk een open inrichting geworden, van pizzagate tot pedonetwerken, over Cabal en Lange gek geworden Frans, hele volksstammen zijn waanachtig geworden.

Stel je toch eens voort dat deze extremisten Holland zouden bevrijden.
Over QAnon en overige psychiatrische aandoeningen lees hier

Foto rechts. Nee, geen complot, maar naar het schijnt wordt er nog steeds te hard gereden op woonerf Rensumaheerd. Dat 15 is geen verwijzing naar een pedonetwerk in Beijum. Gewoon met de lange Franse slag hier rijden aub. 

Beetje melig op deze maandagochtend, maar aub Free Beijum van de complotwappies.

Iedereen, zwart, bruin geel of wit, een voor zover mogelijk gezonde week toegewenst. En bedenk, de mens kent geen verschillen in kleur wat betreft het hart.

Geen opmerkingen: