maandag 2 november 2020

MAANDAGOCHTEND (506)Het wordt naarmate de herfst vordert buiten kaler en grijzer, zo vanzlfsprekend ook in Beijum.
Toch valt er voor wie er oog voor heeft nog wel wat kleurrijks in het straat en slootbeeld van Beijum te ontdekken.

Zie foto boven, ter hoogte van de Jaltadaheerd. We zien nog het nodige groen, tot in het water aan toe.
Maar wat doen die drie oranje vlaggetjes daar nou?

Er komt een afwateringsbuis uit een naastgelegen tuin. Maar zal het daarmee te maken hebben? Vriend Google?

Echt? Betekent het dat er een muskusratten-val is?
Waarschijnlijk wel. Maar waarom nou die vlaggetjes? Om de katten te waarschuwen er niet te dicht bij te komen? Vissen, kikkers,zwem een stukje om?

Het kan ook te maken hebben dat je daar niet moet gaan maaien, want afvoer-pijp.

Nog een raadsel uit de wijk, hoe kan het dat een gerenommeerde organisatie als de Rijksuniversiteit Groningen kinderen van acht tot twaalf en van veertien jaar via twee in de promenade van het winkelcentrum hangende flyers oproept om mee te doen aan een onderzoek?

Klik de linker afbeelding groter. De linker gaat over jongens van veertien jaar en over een onderzoek naar taal. Geen meisjes? De rechter over kinderen van acht tot twaalf met een autisme-stoornis. Ook een onderzoek naar taal. Jongens en meisjes.

Kan de Rijksuniversiteit dit niet wat chiquer aanpakken? Alsof hier kinderen rondstreunen die vier tientjes willen verdienen en zo'n telefoonnummerstrookje afscheuren. Dames en heren van de Universiteit, zoiets loopt meestal via de ouders. Misschien een idee om dit op een basisschool te vragen in plaats van te ronselen in een tochtige winkelcentrum-gang? Anderzijds, de hoog verheven Rijksuniversiteit durft wel af te dalen naar de straat.

Foto rechts, in de bocht van de wijkring t.h.v. de Hiddemaheerd en de Jaltadaheerd. Poster staat in de middenberm, daar waar auto's voorbij rijden. Geen automobilist die hier de auto stopt om het bijschrift  op de poster te kunnen lezen.

Kan ook weer chiquer en beter gecommuniceerd. Even een handje helpen. Zie Twitterbericht beneden, want Grunneger Power is natuurlijk nooit verkeerd.

En prettige en voor zoveel mogelijk gezonde week toegewenst.

Geen opmerkingen: