donderdag 26 november 2020

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (198) De school staat toch echt op de wijk-grond van De Hunze. Niet zomaar een schooltje, nee, ca 900 leerlingen zitten erop.

Alle leerlingen van deze Wessel Gansfort College en hun ouders kregen onlangs een brief van de schoolleiding waarin stond dat de school een week dichtgaat in verband met hoogoplopende corona-besmettingen in vooral de bovenbouw.

Zie afbeelding boven.

Beijumers en Hunzenaren die vanaf genoemde wijken naar Stad, in elk geval de Korrewegbrug voorbij, vice versa fietsen weten, de school is ook zichtbaar vanaf het Heerdenpad.

Het zou toch niet zo zijn dat De Hunze meer een besmettingshaard is dan Beijum?

Nee, maar geen grapjes over het coronavirus waar niemand op heeft zitten wachten. Maar dat jongeren niet gevrijwaard zijn van besmetting, en dus ouders en eventuele grootouders kunnen aansteken, leidt geen twijfel.

Foto links, een politie-auto verlaat via kruispunt Beijum-Hunze Noord de wijk.
Deze blogger spotte de auto onlangs op de Granpré Molièreweg. Via fietspaf Beijumerweg, foto, reed de diender-auto weg. Aan het einde van de straat ligt de van Eickstraat, zie nog eens twee afleveringen 

Daarachter ligt weer het Boterdiep, de Groningerweg en daar weer achter Noorderhoogebrug.
Vanaf dat 'daar achter' is de rechter foto gemaakt. Noorderhoogebrug, op- en afritten naar Ring Noord, bedrijvenpark Witte Lam, er ligt dan wel een kanaal tussen, maar denk je die even weg, dan kun je vanuit De Hunze alle kanten op.

Zie ook de richtingaanwijzingen.

Geen opmerkingen: