maandag 30 november 2020

MAANDAGOCHTEND (510)En opeens moeten we (autobezitters die op deze ochtend de weg op gaan) krabben. Een paar graden nachtvorst ligt achter ons. Zie foto boven. 

'Brrr wat is het koud', zullen veel jongeren uitroepen. Senioren misschien ook wel. Maar die hebben in hun jeugd wel weer winters met twintig graden vorst meegemaakt. Dit, deze ochtend, stelt niks voor op wintergebied.

Foto links, de kerstsfeer breidt zich steeds meer uit in Beijum.

Wat er een beetje bij in schiet is Sinterklaas, de Goedheiligman is toch echt al over vijf dagen jarig. In voorgaande jaren kon je op deze datum al tien dagen je schoentje zetten bij de Duitse supers in de wijk Vorig jaar kwam Sint al op 23 november in Beijum aan Dit jaar lijkt het erop dat hij stilletjes ons wijkje voorbij rijdt.

Foto links, een snoepletter S in de AH. Dat is alles. Dat ligt niet aan genoemde winkel, de Duitse supers in de wijk geven ook geen Sinterklaas-sjoege. Doen scholen er wel aan?

Foto rechts, ook weer in genoemde winkel, maar je ziet het ook in andere supermarkten. Deze blogger bedoelt het aanbod wat bovenaan staat. Wat een rare term, bewuste voeding. Zullen een patatje pinda, een frikandel en een broodje loempia tot onbewuste voeding behoren? Kan iemand zich ook bewust een stuk in de kraag zuipen, of ben je alleen bewust als je geheelonthouder en vegetarier bent?

Foto beneden, de drogist in het winkelcentrum. Geef aandacht en geef liefde. Tja. Moet dat ook bewust? Nee, geen cynisme, welk mens kan zonder aandacht en liefde? Maar ja, commercie. Er zou moeten staan betaalde aandacht en betaalde liefde. Vooral dat laatste roept toch al weer hele andere associaties op.

De nieuwe week is begonnen. Morgen is het 1 december, mondkapjes op in openbare gebouwen. En dat geldt ook voor ontkenners, want een boete krijgen is niet fijn.

Blijf voor zover mogelijk gezond en een mooie week toegewenst.

1 opmerking:

Anoniem zei

Kerst komt nu steeds eerder aangezien zwarte piet niet meer mag ! Helaas komt de kerst nu dus eerder dan sintermagnietmeer !