vrijdag 25 maart 2022

BEIJUM STEMDE VORIGE WEEK LINKSRuim 3000 mensen brachten vorige week in Beijum hun stem uit voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Om precies te zijn: 3412 mensen. Update 11.20 uur...het zijn er 3432...verschil zit hem in de blanco stemmen.
De SP kreeg hier de meeste stemmen, te weten 583, gevolgd door GroenLinks met 543 stemmen.

De Partij voor de Dieren werd derde met 429 stemmen, gevolgd door de PvdA: 404.

100% Groningen kreeg 378 stemmen, de ChristenUnie 210, D66 170 en het CDA 126.

Bekijk de verdere cijfers op de afbeelding(en).
De VVD scoorde nog geen 100 stemmen, de extreem rechtse partijen FVD en PVV scoorden in Beijum beter dan de liberalen, 112 en 123 stemmen.

Conclusie, links haalde een verpletterende overwinning in Beijum met 62% stemmen. Uiterst rechts haalde 8.2 & der stemmen.
(Met dank aan Han Borg die dit opzocht)

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Die 235 wil ik graag omruilen voor vluchtelingen uit Oekraïne.

Han Borg zei

Een kleine correctie op het bericht van de Beijumblogger: er werden in Beijum 3432 geldige stemmen op bestaande partijen uitgebracht. Daar bovenop komen nog 9 blanco stemmen en 5 ongeldige stemmen.
Dit was mijn laatste bijdrage aan de Beijumblog. Na 32 jaar in de wijk gewoond te hebben, en na enkele honderden bijdragen aan deze blog in de vorm van columns, commentaren en analyses te hebben bijgedragen vind ik het genoeg geweest. Sinds dec 2020 woon ik 'hoog en droog' in Paddepoel-zuid: de binding met de wijk Beijum neemt daardoor steeds meer af. Ik wens alle Beijumers, allen die zich voor de wijk inzetten en ook de Beijumblogger veel succes. VALETE! (= Latijn voor: het ga jullie goed). Han Borg

Johan Fehrmann zei

Ik dank u heer Borg. Ik herinner je je warme woorden exact geleden in je laatste Beijumborg 191. Dit schreef je aan het einde: 'Ik wil besluiten met een woord van dank aan mijn lezers, maar vooral ook aan Johan Fehrmann, de schijnbaar onvermoeibare Beijumblogger, die als een razende reporter zo vol liefde voor de wijk Beijum verslag doet van de wederwaardigheden van de leukste, meest diverse en boeiendste wijk van Groningen. Zijn taalvoutjes zijn hem vergeven: zijn enthousiasme maakt alles goed. Johan: ga nog lang zo door.'

Nog steeds dank voor deze waardering en de goede samenwerking. Geestelijk volwassen mensen weten immers dat je alleen in liefde Echt los kunt laten. En niet met gevoelens van bijvoorbeeld rancune, klein kinderlijkheid of whatever.... Liefde stroomt verder...haat of rancune bevriest.

Kees Huizenga zei

Sinds wanneer is de VVD een middenpartij?


Is de SP een linkse partij met haar conservatieve sociaal-culturele inslag? Zie het verkiezingsdebat op dinsdagavond 15 maart 2022 op NPO 1. Ik doel op de vluchtelingen uit Oekraïne. Graag verwijs ik naar de Hoefijzertheorie (zie Google).


D66 is een typische middenpartij geworden. Zie het kabinet-Rutte III en het kabinet-Rutte IV.