zaterdag 26 maart 2022

MICKEY ZAT 24 UUR HOOG IN EEN BOOM

 In de Isebrandtsheerd zat 24 uur lang een kat in de boom genaamd mickey. Hij mauwde de hele dag maar de brandweer mocht pas na 24 uur komen.

De boom was zo hoog en de tak zo dun, dat de kat er niet meer uit durfde. 

Klimtalent heeft hij wel.

Omdat Mickey 24 uur in de boom heeft gezeten, vind ik dat hij onder de Beijumers wel een beetje beroemd mag worden.

Bovenstaande tekst werd afgelopen donderdag samen met de foto die we zien opgestuurd door lezeres Veerle.

Op de vraag van deze blogger wanneer dat dat was en waarom de brandweer een etmaal gaat wachten kwam als antwoord.

De kat is donderdagmiddag door de brandweer bevrijd en het is een regel bij de brandweer dat dit pas na 24 uur mag omdat de kat er misschien toch nog zelf uit kan komen.

Dat van die 24 uur wist ondergetekende niet, maar op internet valt te lezen dat de brandweer deze stelregel inderdaad aanhoudt om te voorkomen dat ze te vaak uit moet rukken voor dit soort situaties. Maar zie Mickey toch eens zitten, wat een gedoe om daar een etmaal te moeten verblijven.

Maar gelukkig is hij weer met beide pootjes op de grand beland.

Trouwens, dat beroemd worden lukt niet met de (goed bedoelde) foto. Een close-up foto van Micky is eventueel welkom.

Update 19:20 uur; en uiteindelijk verliep alles anders. Een omwonende was getuige van het uit de boom halen van Mickey.

Ze stuurde de linker foto en schreef erbij:

Kat mickey is uiteindelijk bevrijd door een bomenklimmer, niet door de brandweer, die waren geweest om te kijken, echter was het voor hen niet veilig Mickey eruit te halen. Een pluim voor hovenier Renkema (is de kat van mijn ex), wij waren er zelf bij. Ik werk bij de Dierenambulance en we zijn samen de hele 2 dagen hiermee bezig geweest, ook dierenambulance heeft meegedacht in de acties hoe nu verder? Uiteindelijk de tip bomenklimmer. Groot compliment voor Dennis.

Het was grote stress, Mickey werd boven in de boom aangevallen door o.a. eksters. De bomenklimmer en Dierenambulance Groningen waren top.

Dennis stuurde de rechter foto van de lummel op. "Nickey heeft huisarrest!"

Hij schreef:  

Mickey is een katertje van zeven maand die voor de derde keer naar buiten ging. 

Woensdag is hij wederom in de bewuste boom geklommen ( zondag zat ie er ook al in, en toen heb ik hem er met een ladder er uit kunnen halen) en dit keer zo hoog dat ik direct s 'middags de brandweer heb gebeld, en inderdaad, zij hanteren een 24 uur protocol. 

Na een slapeloze nacht gehad te hebben, heb ik 's ochtends direct de brandweer gebeld en die gaf aan niks te kunnen betekenen aangezien Mickey hoger dan 10 meter zat en de ladderwagen er niet bij kon komen. 

Ik heb de hele ochtend lopen bellen om iemand te vinden die mij zou kunnen helpen. Uiteindelijk heb ik een boomverzorger bereid gevonden om Mickey uit de boom te halen. 

Anton van der Laan van Chains and Sparks is de held, hij er in geklommen is en uiteindelijk met enige moeite Mickey er uit gekregen. Anton kon net niet hoog genoeg klimmen, door de dunne takken en door een tak wat te buigen kon Mickey net wat lager komen en stapte doodleuk bij Anton op de schouder en ging in z'n nek zitten zodat hij hm in een mandje kon doen en kon laten zakken.

 Mickey heeft momenteel even huis arrest.

Geen opmerkingen: