maandag 21 maart 2022

MAANDAGOCHTEND (565)
Het is 21 maart, de officiële start van de lente. Het schijnt een mooie zonnige dag te worden. Hoe staat het ervoor op deze MAANDAGOCHTEND te Beijum?

De gemeenteraadsverkiezingen zijn voorbij, en vandaag of morgen zal het grote verkiezingsbord op de parkeerplaats van winkelcentrum Beijum weer worden verwijderd.

Zie foto boven. En zie ook het hangslotje onderaan het bord. Zijn ze bij de gemeente Groningen bang dat een dergelijk bord zal worden gestolen?

Grappig, zet je verkiezingsbord met een hangslotje vast.

Afbeelding links, de PVV hing er, de SP, GroenLinks, de Partij voor de Dieren....De vrije aanplakzuil bij Winkelcentrum West

En op het einde hangt de Beijumse onderwijzer Jalt de Haan er namens het CDA. Deze politieke partij scoorde vijf procent van de stadse stemmen

Foto rechts, een deel van een corona-zelftest op Winkelplein West. Je ziet ze steeds meer liggen in het straatbeeld van Beijum, de verweesde mondkapjes opvolgend.

Foto beneden, het blijft een prachtig wijkinitiatief in de Kringloopwinkel aan de Claremaheerd. 

Behalve het geef- en vraagaanbod in de Weggeefkasten (link openen) wordt er nu ook een een vorm van nuttige recycling gedaan.
Doppen voor hondenactie kunnen er worden ingeleverd, eierdozen, klein ijzer. Echt een kringloop-winkel.

De laatste volle week van maart 2022 is begonnen. Komend weekend gaat de zomertijd in, is het direct tot half negen 'avonds licht.
Een prettige nieuwe week toegewenst en blijf vooral voor zover mogelijk gezond. 

Geen opmerkingen: