zondag 6 maart 2022

TOCH NOG EEN FIETSTUSSENDOOR NAAR DE PARKEERPLAATS 

Het bericht van vorige week zaterdag over een plotsklapse afsluiting van een loop-en fietsroute naar Winkelcentrum deed bij sommige Beijumers de wenkbrauwen fronzen.

Zie nog eens dit bericht
En afgelopen Maandagochtend

Er zullen vast weer goede bedoelingen achter zitten, iets met verkeersonveiligheid enzo. Maar er is op de plek nog nooit een ongeluk geweest en beter: wie heeft hier om gevraagd? Is het overlegd met winkelcentrum Beijum? Met de omwonenden?

Moeten verkeersstromen, wandelaars, fietsers, auto's, gescheiden worden? Tja, ga eens kijken vlak voor de ingang van het winkelcentrum. Zie dit bericht

Of wat hier van te denken? Voetgangers, (brom) fietsers en auto's krioelen hier door elkaar heen, hetzelfde laken een pak op Winkelplein West

Maar goed de mensen die een loop- of fietssluiproute naar het winkelcentrum willen nemen kunnen dat nog wel doen via een paadje dat meer richting de Zuidwending ligt.

Zie foto boven, genoemd kanaal ligt net niet links in beeld. Via een kort stukje rechtdoor, dan naar rechts, om het wooncomplex links en je komt ook op het parkeerterrein.

Foto links is vanaf dezelfde plek gemaakt. Bijna helemaal aan het einde is de doorgang dichtgemaakt waar dit bericht mee begon.
Mensen zoeken toch wel hun eigen weg in Beijum, bijvoorbeeld via een olifantenpaadje
Er wordt vaker op dit gebied betutteld in Beijum

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

In formele zin betreft het hier een aangelegd voetpad, gegeven de trottoirtegels.

Als het niet druk is, kan dit voetpad gebruikt worden door fietsers. Of personen die met hun fiets wandelen.

De bewoners vanaf de Doornbosheerd, de Barmaheerd, etc. zullen deze route niet gebruiken, omdat ze behoorlijk moeten omlopen.

Vooral voor personen met een rollator, kinderwagen of een wandelstok kan dit "olifantenpaadje" van nut zijn.