maandag 14 maart 2022

BLEIJUMNIEUWS (9) Sing for the day sing for the moment sing for the time of your life. 

Aldus Styx

Door de lage en bewuste ademhaling tijdens het zingen komt er meer zuurstof in het bloed. De kwaliteit van je bloedsomloop neemt daardoor toe. Je krijgt van zingen dus letterlijk meer energie. Als je regelmatig langere tijd zingt kan dit zelfs zorgen voor een gezonder hart- en vaatstelsel!

Staat ergens op internet.

En via Voiceart

Wanneer je zingt, komen er endorfinen vrij. Deze stofjes werken pijnstillend en geven je een geluksgevoel, terwijl het hormoon oxytocine afrekent met stress en angst. Door te zingen kun je goed ontspannen en van zingen krijg je meer energie!

Zingen is ook fysiek goed voor je. Door de juiste ademhaling train je belangrijke spiergroepen en komt er meer zuurstof in je bloed. De ademhalingsspieren van mensen met een longaandoening zoals cystische fybrose, astma of COPD krijgen minder zuurstof, waardoor deze spieren verslappen en minder actief worden. Door te zingen kun je de ademhalingsspieren versterken en beter gaan gebruiken. Daarnaast geeft zingen je immuunsysteem een boost en maakt het je minder vatbaar voor bacteriën en virussen. Kortom, zingen werkt ontspannend, geeft energie en is op tal van manieren gezond, dat hebben we op een rij gezet.

Redenen te over om het jaar uit regelmatig richting het Meezing café te gaan. Zie flyer.

Thank you for the music, aldus Abba

Geen opmerkingen: