vrijdag 11 maart 2022

EEN VRIMIBO BIERTJE MET SIGAAR IN DE TOENE (Lente, Gezinsbode)

Nee, deze blogger rookt niet. Maar twee of drie maal per jaar rookt hij een sigaar in eigen toene. 

Zoals vandaag. Niet over de longen. Om het begin van de lente te vieren. Lekker biertje erbij, Grolsch.

Tel je zegeningen in dit land, in deze geweldige Stad Groningen en momenteel weer prachtig opbloeiende wijk Beijum.

Apart toch, je kunt een hartaanval krijgen van het roken van een sigaar, staat op een bij Primera Beijum gekochte bolknak in een buis-omhulsel. Zie foto. 

Volgende week lokaal stemmen? In elk geval de lokale pers lezen. De Gezinsbode. Zie nogmaals de foto. 

Na het vertrek van Hans Berens is deze huis aan huis krant niet meer wat het geweest is. Afgegleden naar een bedenkelijk niveau. Is een persoonlijke mening.

Maar we hebben Bram Hulzebos nog. Eerst even, een beetje columnist reageert nooit op reacties van lezers, staat hij of zij boven, maar zal Bram de titel van zijn column in de Gezinsbode van deze blogger gejat hebben? Stadse Fratsen
Daar had ondergetekende het vijf jaar geleden al over, zie nog eens dit bericht over de toenmalige crew van Stand van Stad (talkshow met Slim Mens Bram Douwes).

Een jaar of vijf geleden volgde deze Beijumblogger twee jaar lessen op Schrijversvakschool Groningen. Veel geleerd, lessen van o.a. Inki de Jonge (waar is ze gebleven?) en Bas van Sluis, beiden Dagblad van het Noorden. En ook van een voormalige onderzoeksjournalist van NRC, inmiddels gepensioneerd, de naam is even ontschoten is.

En lessen van Bram. Altijd scherp. Nooit de kantjes eraf lopen. Eerlijk. Met de nodige humor ook. 

Stadse Fratsen in de Gezinsbode. Geen krant meer met autoriteit. Maar ja, GroenLinks en met name wethouder Isabelle Diks zijn bijna wekelijkse stokpaardjes en 'aan de beurt' in Bram's column, Skaeve Huze, een woonproject voor zwervers in Harkstede, de Drafbaan, WIJ Groningen, de malheur bij de Jeugdzorg in Stad. 

Boeh, Politiek Groningen, hoe zit het met de inspraak van Stadjers? Allemaal vaste prik. Deze hoogst onbetrouwbare lokale overheid toch ook. Beetje voorspelbaar elke week, maar ook weer grappig. 

Toch, niet verkeerd dat we een waakkeffertje van de stadse politiek in onze gelederen hebben.

 Want wat een discrepantie tussen gekakel van politici in Stad tijdens campagnetijden, en hun concrete daden tijdens regeertijden.

Zet em op Bram. Deze blogger heeft er nog nooit op gestemd, maar gaat het ook lukken een keer wat gezelligs over Isabella Diks en GroenLinks te schrijven?

Proost, en groetjes uit Beijum.
(Mail je de voutjes in de tekst even?)


Geen opmerkingen: