zondag 6 maart 2022

SPULLEN VOOR OEKRAÏNE OP PARKEERPLAATS KARDINGE :"Er is al aardig wat gebracht. het mooie ervan is, dit gaat rechtstreeks naar de mensen die het nodig hebben.'

Martin Heller iets voor half drie vanmiddag. Op de parkeerplaats van Kardinge, tussen de sporthal en de bult in, ergens halverwege het Alfacollege en de skatebaan.

Martin, door de week hard aant waark en niet te beroerd om op een vrije zondag zich in te spannen voor een ander. "Ik sta hier nog wel even."

Hij doet het niet op eigen houtje, zie het bericht van gisteren, Hardloopgroep Groningen is de initiatiefnemer.

Deze blogger fietste met een partij doosjes paracetamol (nog goede datum) even die kant op. Hij en zijn huisgenoten hebben gelukkig de laatste tijd weinig pijn gehgad.

De geteisterde en deels gevluchte mensen uit Oekraïne des te meer. Even terzijde, ook de gewone Russen zijn slachtoffer van deze in hun buurland uitgevochten machtspolitiek.

Luiers, pijnstillers, lichaam verzorgende spullen, kinderspeelgoed.

Over dat laatste, onderschat niet wat deze ellende met (het brein van) kinderen doet. Speelgoed lijkt niet essentieel maar is het wel degelijk. Afleiding, in je kinderwereldje onbekommerd spelen....

Mensen wat een ellende. De wereld schreeuwt om liefde, verbinding, broederschap. Deze blogger blijft optimisme, ook al is 'het beest' in de mens los (Poetin, machtspolitici), er staan altijd weer mensen op met een goed hart.

Het is prachtig weer buiten....de zon schijnt....even met wat spullen die kant op lopen?

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Ik zag gistermiddag tegen 15:45 uur dat de bestelwagen voor 75% gevuld was. Een goed resultaat. Hartverwarmend.

Anoniem zei

Lijkt mij wijzer dan alsmaar meer wapens aan te rukken en het steeds meer escaleert. Ik denk laat een deel van Oekraïne demilitariseren en onder gezag van de VN en start vredesbesprekingen dat spaart veel levens (hoop ik)