maandag 28 maart 2022

OUDE WOONCOMPLEX DE ZIJLEN WORDT WEER BEWOOND

 


Het stond ca drie jaar leeg, de appartementen waarin cliënten van de Zijlen jaren woonden. 

Totdat ze in maart 2019 naar het nieuwe Melsemagebouw verhuisden.

Zie ook nog eens dit bericht

De Grevingaheerd, hoek met de Emingaheerd.

Begin vorig jaar werd het appartementencomplex nog bewaakt

Maar er is weer leven in de brouwerij. Deze blogger liep er zaterdagmiddag langs en schoot de foto's.

Zie afbeelding boven. Direct na het maken van de afbeeldingen kwam de nieuwe jonge  bewoonster voor het raam (waar het kleed onder hangt). Ja, ze gaat daar prettig wonen. Vlak daarna liep een bewoner van de Zijlen er onder langs. Naar de bewoonster roepend: "In jouw appartement heb ik gewoond."

Een paar keer per week loopt hij naar zijn oude woonplek toe. Maar hij vertelde de blogger: "In het Melsemagebouw is het ook fijn wonen (geparafraseerd, Melsemagebouw is van de blogger)." Met alle respect, autisme, en vasthouden aan het oude vertrouwde. 

Foto links, de nieuwe bewoners passen zich goed aan in Beijum. Is wat cynisch gesteld, zet naast de container voor het complex wat je niet meer nodig hebt.
Foto rechts, de ingang. Allemaal NEE-NEE stickers. Willen we integreren in Beijum? 

Er komen hoofdzakelijk jongeren/studenten in het complex te wonen. Die moeten trouwens overwegend nog komen, het meeste staat nog leeg.

Foto beneden. Er staan meer karakteristieke huizen 'met rode randen' aan dit gedeelte van de Grevingaheerd.
Pak een bak voor de verhuizing.

Een jongeman die aan kwam gelopen tijdens het fotograferen: "Hier wonen hoofdzakelijk studenten of die komen er. Maar gezien aan de auto's wonen er ook meer draagkrachtigen, of die komen er wonen."

Leegstand in Beijum mag en kan niet kunnen, aldus deze blogger. Dit gedeelte van de Grevingaheerd zal de komende weken meer en meer bewoond gaan worden. 

Zo niet, vluchtelingen uit Oekraïne staan vast te trappelen.
Geen opmerkingen: