woensdag 30 maart 2022

COLUMN UIT LEWENBORG (243)

 Die belangrijke vier woorden…

Sommige mensen krijgen die echt hun strot niet uit, terwijl ze stapelgek op je zijn. Dit laten ze blijken op allerlei manieren, waaruit je toch echt wel kan opmaken dat ze van je houden. Het niet zeggen, zegt dan toch niet alles? Misschien is het een strubbeling uit de opvoeding of een trauma van een vorige relatie. Oh nee, we spreken nog niet van een relatie, want hij heeft die belangrijke vier woorden nog niet uitgesproken. Mijn mond viel open van verbazing en ik vroeg:

‘Hoe lang gaan jullie nu met elkaar dan?’

‘Drie maanden.’

‘Verwacht je dan al dat hij tegen je zegt dat ie van je houdt?’

‘Ja, dat vind ik wel en hij noemt mij nog steeds zijn date en zo stelt hij mij ook voor aan andere mensen. Ik wil gewoon zijn vriendin zijn, als in de vorm van een relatie. Snap je? En ik wil graag horen uit zijn mond dat hij van mij houdt.’

Nee dus, ik snapte er geen zak van. Hij is lief en zorgzaam, zorgt ervoor dat de lekkere hapjes waar ze zo van houdt in huis zijn, kan nog veel meer opnoemen… Klinkt erg lief door de telefoon, noemt haar ‘liefje’ terwijl zij krengerig doet. Dat is toch liefde lijkt mij. Zij denkt er anders over en is aan het daten geslagen. Nou, hier heb ik ook al eens een column over geschreven “Date jij ook?” 

Hilarische toestanden maak je dan mee. Zo ook zij weer wat had met de laatste date, die wou steeds aan haar zitten en zij wou dat niet. Hij bleef doorgaan en toen is ze zonder nog iets te zeggen weg gegaan. Logisch lijkt mij, één keer zeggen dat je iets niet wil is genoeg. Ik heb haar gewaarschuwd dat er ook veel mensen op datingssites zitten die helemaal niet zo eerlijk zijn als dat ze zich voordoen en dat ze daar mee uit moet kijken. Het date en het date en het blijft elke date vergelijken met de ‘date’ zoals hij het noemt, vergelijken.

Dan date je toch niet meer, was wat ik zei, want als je toch iedereen met hem vergelijkt dan lijkt het mij beter dat je het gesprek aangaat over het verschil tussen daten en een relatie. Hoe of hij dat ziet. Wanneer hij klaar is om je voor te stellen als ‘mijn vriendin’ want iedereen denkt daar anders over en niet ieder mens is hetzelfde. Praten erover is het belangrijkste wat er is, dan weet je waar je aan toe bent. 

Google zegt: 

Daten is een proces waarbij je iemand anders leert kennen met als enig doel te bepalen of die persoon een geschikte partner zou zijn. Voor het daten om te beginnen, moeten beide individuen gevoelens delen ten opzichte van elkaar en een verlangen om de andere persoon meer te leren kennen voor romantische doeleinden.

Mensen die alleen maar daten, delen geen niveau van betrokkenheid tussen elkaar. Mensen die een relatie hebben, zijn exclusief voor elkaar.

Een relatie is in feite een verbinding tussen twee individuen, van hetzelfde geslacht of van verschillende geslachten. Relaties worden ontwikkeld door constante communicatie en het zijn met een bepaald individu.

Lees er hier meer info, over best wel interessant! 

Foto: NickyPe from Pixabay

2022©Vlindertje73

Geen opmerkingen: