dinsdag 15 maart 2022

DROEVIG BERICHT VAN MEA FYSIO WILKEMAHEERD (Dag Iemeke)


 "Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor het fijne contact en jullie vertrouwen in mij en de praktijk. Ik heb bijna 40 jaar met liefde en passie aan de Wilkemaheerd gewerkt en had daar zo nog eens 40 aangeplakt, maar het is jammer genoeg niet anders."

Op maandagavond 21 februari is onze geliefde collega Iemeke overleden. 

In haar laatste bericht aan de patiënten heeft zij toegelicht hoe de situatie was. Tweeënhalf jaar geleden is bij haar kanker vastgesteld en sindsdien was zijn onder levensverlengende behandeling. 

Het was Iemeke haar nadrukkelijke wens om therapeut te blijven en geen patiënt te zijn. Hierdoor wisten veel mensen niet dat ze ziek was. Ze is op maandag 21 februari zelf rustig en vredig ingeslapen in bijzijn van haar gezin. De dienst heeft zondag 27 februari plaatsgevonden in besloten kringen. Dit heeft zij en de familie zo gewild. 

Iemeke was betrokken bij velen en hierdoor onwaarschijnlijk geliefd. Zij heeft deze praktijk bijna 40 jaar geleden opgericht is heeft hier een baken gecreëerd van persoonlijke aandacht uit liefde voor het helpen van mensen. Wij verliezen met Iemeke een prachtig mens die altijd een luisterend oor bood en een ster was in iemand zelf het beste te laten inzien op eigen kracht. 

Als collega's koesteren wij de herinnering aan haar met alle kleine, grote en vooral gezellige dingetjes op de Wilkemaheerd en nemen allemaal een stukje van haar mee naar de toekomst. 

Het verlies is groot, ook voor haar patiënten. Wij hebben haar behandelkamer voor de komende weken ingericht als ruimte voor herdenking, ter nagedachtenis aan haar. Ter zijne tijd zal deze ruimte weer in gebruik genomen worden. 

We hebben al veel berichten ontvangen, maar ze zijn natuurlijk nog steeds welkom. Indien u die wenst te versturen, vermeld op de envelop gericht aan: de praktijk of aan de familie. Wilkemaheerd 70, 9736 BN.

Wij wensen ook u sterkte bij het verlies van deze prachtige vrouw die zoveel levens heeft geraakt. 

Een warme groet,

Team Mea Fysio Wilkemaheerd

Robert, Anouk, Ulbe

Lieve patiënten

Ongeveer 2,5 jaar geleden is bij mij uitgezaaide kanker vastgesteld en ik ben sinds die tijd continu onder een levensverlengende behandeling geweest. Omdat de artsen onlangs hebben besloten dat ik ben uitbehandeld is er als ware voor mij besloten dat ik niet meer kan werken en moet ik stoppen om naar de praktijk te komen. Een hard gelag, omdat ik zelf nooit die knoop heb willen doorhakken. Het overvalt mij net zo goed, half december was ik nog aan het werk. Het is een hele tijd goed gegaan, maar de laatste maand is het tij definitief gekeerd en is dit nu het resultaat.

Ik ben altijd selectief geweest in tegen wie ik vertelde over mijn ziek zijn, omdat ik het heel fijn vond om zo normaal mogelijk door te leven. Ik vond het heel prettig om op de praktijk de rol van therapeut te kunnen vervullen en niet zelf een patiënt te zijn. Fysiotherapeut zijn en mensen helpen was niet alleen mijn baan, maar mijn roeping in het leven, en ik ben heel blij dat ik zo lang heb kunnen doorwerken. Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor het fijne contact en jullie vertrouwen in mij en de praktijk. Ik heb bijna 40 jaar met liefde en passie aan de Wilkemaheerd gewerkt en had daar zo nog eens 40 aangeplakt, maar het is jammer genoeg niet anders. Ik ben enorm trots op mijn collega’s - Robert, Anouk, Ulbe en het Mea Fysio-team - en heb het volste vertrouwen dat zij voor jullie klaar zullen blijven staan.  “En hoop dat u in de nabije toekomst ook onze praktijk zal blijven bezoeken, ook al ben ik dan zelf niet meer aanwezig". 

Ik wens jullie veel geluk en gezondheid toe. 

Met een lieve groet,

Iemeke Krikke

https://meafysiowilkemaheerdbeijum.nl/

JF; Iemeke vroeg me altijd om de foto die linksonder is te zien bij aankondigingen van Mea Fysio Wilkemaheerd op Beijumnieuws te zetten. Iemeke zit links. Ze heeft veel voor Beijum betekend, iets om dankbaar voor te zijn. Deze blogger wenst familie en collega's veel sterke toe in deze moeilijke periode.

Foto's links en rechts van alleen Iemeke: Michiel Thomas.

Geen opmerkingen: