vrijdag 9 juli 2010

ZIJN LAATSTE DAG ALS DIRECTEUR VAN DE HEERDSTEE

Ik herinner me als de dag van gisteren dat hij begon, het was tijdens het begin van het schooljaar 2004-2005. Hij loste destijds zijn voorganger Jaap de Jonge af die jarenlang directeur was geweest. Hans Christiaanse, foto, heeft naar eigen zeggen met enorm veel plezier het directeurschap van basisschool de Heerdstee vervuld, maar hij acht de tijd rijp voor een nieuwe uitdaging:"Ik vertrek naar onderwijsbureau Cedin. Ik heb de vurige wens om de ouder-kindbetrokkenheid uit te breiden op de basisscholen in Noord- Nederland. Ik heb contact met het ministerie van Jeugd & Gezin over het thema ouderbetrokkenheid binnen het onderwijs en over de opvoeding van kinderen. Hier valt nog een wereld te winnen. Ik zou graag ambassadeur van Jeugd & Gezin willen worden."
Hoe kom je er zo bij? "Zo lang als ik directeur bij de Heerdstee ben geweest zijn we erg actief geweest op het gebied van ouderpanels en oudergesprekken. Veel directeuren van basisscholen klagen over het feit dat er geen ouders beschikbaar zijn voor overleg. De Heerdstee heeft hier absoluut geen last van, het gaat hier prima en we zien de ontwikkelingen op dit gebied nog steeds verbeteren." Je kwam zes jaar geleden over van een basisschool in Den Haag, je gaat nu al weer weg, hoe zul je je de Heerdstee herinneren? "Ik zal de Heerdstee missen. Er heerst een oprechte en open sfeer en de dingen worden niet mooier afgespiegeld dan dat ze zijn. Het is een eerlijke en betrouwbare school." http://www.cedin.nl/ en http://www.heerdstee.nl/

1 opmerking:

michel zei

Hans Christiaanse kwam 6 jaar geleden niet van een school in Den Haag maar van een plattelandsschool in het Friese Boornbergum. Daarvoor was hij directeur van een Haagse school.