zondag 11 juli 2010

EEN DROOM VIEL IN DUIGEN

Het mocht niet zo zijn. Drie minuten voor het einde op achterstand komen, nee dat kon niet meer rechtgetrokken worden. Als nuchtere Grunninger accepteer ik het gelaten, wat heb je aan 'stel dat' of 'als dat?' Als Robben nou.... Stel dat er toch voor buitenspel was gefloten...etc. etc. Nee, het is jammer maar we kunnen weer back to normal gaan. In het Café Biljart vond ik de stemming niet eens zo diep teleurgesteld overkomen. Er waren een paar knoeterharde vuurwerkbommen buiten hoorbaar, maar voor de rest vond ik het, 23.15 uur, allemaal erg meevallen. Op het grote scherm in het café ziet u het winnende elftal juichen. Het is niet anders, we hebben verloren. De Oranjeheerd wordt weer gewoon de Froukemaheerd, de oranje prullaria zal z'n weg weten te vinden richting afvalbak. Er was nog een groot hoogtepunt te zien vandaag in het kader van de WK. Het had niks met voetballen te maken, maar alles met een nog steeds levende grootheid en legende. Nelson Mandela.
http://nos.nl/wk2010/video/171321-mandela-laat-zich-toch-nog-zien.html

6 opmerkingen:

Gerda zei

Natuurlijk heeft hij met het WK voetbal in Zuid Afrika te maken gehad. Ten tijde van de apartheid was dit ondenkbaar.

Helaas hebben we verloren maar er kan er maar 1 winnen dat is het spel. Van 32 landen 2e worden is toch ook een hele prestatie.

Kees Huizenga zei

Ik heb de volgende opmerkingen:

1. Sport verbroedert. In veel straten en heerden zijn nieuwe contacten gelegd. Of bestaande relaties zijn verdiept. Veel straten waren prachtig versierd. Er was een welig buitenleven. Ook in de dreven van Beijum. Kleurenpracht en eendracht!

2. De Nederlandse WK-Voetbalgroep was multicultureel samengesteld. Met als gevolg dat de Nederlandse ploeg eenparig gedragen werd door vrijwel alle Nederlanders en Medelanders. Ik heb iets ervaren in de zin van een Nederlandse Synthese. Een bezield wij-gevoel. Daar mogen we best trots op zijn.

3. Ik vond dat Nederland gisteren te ruw speelde. Er werden te veel gele kaarten gegeven, waaronder enkele onjuiste.

4. De Engelse scheidsrechter was te dominant aanwezig. Hij maakte aan het slot van de verlenging een blunder door geen hoekschop te geven. Dit leidde tot begrijpelijke irritatie bij de Nederlandse spelers.

5. Ik vond Spanje beter spelen, maar bij beide partijen was opvallend veel balverlies. Misschien kwam dat door het hooggelegen speelveld.

6. Ik heb grote waardering voor Bert van Marwijk, die steeds de gezamenlijke prestaties van het WK-team heeft benadrukt.

7. Nederland heeft van Spanje verloren, maar we zijn nummer 2 in de voetbalwereld. Dat is een hele goede prestatie. Daar mogen we best tevreden over zijn.

8. Zuid-Afrika is in staat geweest dit WK Voetbal goed te organiseren. Ook in Zuid-Afrika verbroederden blank en zwart. Dit geeft dit verdeelde land een herwonnen zelfvertrouwen. Nelson Mandela zal dankbaar en zelfvoldaan zijn over deze Zuid-Afrikaanse eenheid.

9. Nu weer over naar de orde van de dag. De oranjegekte is over, maar Nederland is één en ondeelbaar! Daar kan op voortgebouwd worden in multicultureel, sportief en humanitair opzicht.

Alie zei

ik vind het altijd wel lachen. Zou Nederland hebben gewonnen, dan was de tweede plaats slechts een mini klein troostprijsje voor Spanje geweest. Maar nu heeft Spanje gewonnen en moet Nederland genoegen nemen met de tweede plaats. Nu is het ineens toch nog een hele prestatie dat ze zover gekomen zijn hahaha.
Ja ik vind het ook hoor, vooral ook omdat ik het nooit had verwacht. Blijkbaar ben ik een doemdenken. Ach, we zijn nuchtere Nederlanders. Het zal veel Nederlanders veel geld gescheeld hebben dat ze verloren hebben, voor anderen kost het handenvol, vanwege misgelopen inkomsten..
Ach, in elke situatie heb je winnaars en verliezers moet je maar rekenen.

Anoniem zei

Over een half jaar weet je niet meer dat er een toernooi was, dat Oranje alle wedstrijden (op één na) won en dat een octopus in Oberhausen de juiste uitslag voorspelde.

Als je verliest, word je vooral vergeten door je eigen fans.

(Olé!)

Anoniem zei

@ anoniem... ik weet niet hoe oud je bent... maar ik denk dat je nu een inschattingsfoutje maakt... de mensen die in '74 en '78 die bewuste wedstrijden hebben gezien weten daar verdraait veel details van en ik denk dat deze wedstrijden ook niet zomaar vergeten zijn of worden....

Karin.P. zei

Idd, ik was samen met mijn dochter op het Museumplein in Amsterdam en we hebben het geweldig gevonden ondanks dat ze verloren hebben.
Ik moest even een traan wegslikken toen het doelpunt van Spanje viel.
Jammer maar een 2e plaats is ook zo mooi !!!