vrijdag 9 juli 2010

ZES WEKEN SCHOOLVAKANTIE BEGONNEN

Het grootste gedeelte van het schooljaar staan de wachtende en brengende ouders van basisschoolkinderen met jassen aan bij de schoolpoort of op het speelplein. Papaplu's mee is eerder regel dan uitzondering. Vandaag rond het middaguur waren bij basisschool de Beijumkorf geen jassen en plu's te bespeuren. Op de foto ziet u ouders voor de laatste keer voor de grote vakantie hun kroost van school halen. En dat allemaal in een tropische hitte. Wat een begin van de vakantie.
Pieken we net als voorgaande jaren te snel met het mooie zomerweer? Gaat dit wel goed? Ik geef toe, het is mijn met de paplepel ingegoten Zuid-Oost Groningse gevoel van jenever en achterdocht dat weer de kop opsteekt. In het slechtste geval krijgen we zondag een pak slaag van de Spanjaarden en barst in de loop van volgende week een herfstachtig weertype los. Hopeloos, deze Groningse pessimistische mentaliteit: Hou ist? Nou, het kon minder. Zin in de vakantie? Ik zal het wel deur kom'm.
Onze Groninger held Arjen Robben en de weergoden hebben de sleutels in handen voor een mogelijke en hopelijk historische zomer.

Geen opmerkingen: