dinsdag 6 juli 2010

PORTRETWORKSHOP IN ATELIER VAN MARJAN SCHAAP

Afgelopen weekend liep ik het atelier van beeldend kunstenares Marjan Schaap binnen. U vindt het atelier direct links nadat u stadsboerderij de Wiershoeck binnen gaat. Ik zag allemaal vrouwen bezig, terwijl een mannelijk model midden in de atelierruimte zat geposteerd. Te poseren, beter gezegd.
Eerst even kijken wat er op de site van Marjan Schaap staat te lezen: In mijn werk zoek ik naar de schoonheid van de imperfectie.
Klei heeft een natuurlijke neiging tot scheuren en barsten. De huid van de klei is een wezenlijk onderdeel van mijn beelden. In mijn vormen balanceer ik tussen het idee en de materie en help daarbij het toeval.
Met mijn beelden hoop ik herinneringen wakker te maken: verlangens en dromen op te roepen. Door mijn verhaal te verbeelden, hoop ik de ander mee te nemen op een reis door de tijd, want de beelden vertellen eeuwenoude verhalen van iedereen en overal.
Ik kan op de site niet goed vinden wat de aanwezigen op de foto precies voor cursus aan het doen waren. N.a.v. een mail aan haar antwoordde ze:
Een enthousiaste groep deelnemers aan een portretworkshop o.l.v. Marjan Schaap in haar atelier in "de Wiershoeck"
www.marjanschaap.nl

Geen opmerkingen: