vrijdag 2 juli 2010

GAAT DE ORANJEGEKTE NA VANDAAG NOG DOOR?

Ik geloof niet echt in de kansen van onze oranje mannen tegen de Goddelijke Kanaries vanmiddag. Ik hoop dat dit meer te maken heeft met mijn Zuid-Oost Groninger minderwaardigheidscomplex dan met de realiteit. Maar tegen die geslepen Zuid-Amerikanen, ik weet het niet, ik moet het nog zien. Over dat Grunninger minderwaardig voelen, zou die hele voetbalgekte hier niet op gebaseerd zijn? Tja, wat zal ik psychologiseren. Die domme Belgen hebben we er wel onder. We zijn ook beter dan de Portugezen, de Ieren, Zwitsers, Engelsen en Italianen etc. Als we eruit vliegen dan doet dat zeer, maar de pijn kan de volgende dag verzacht worden als die Duutsers er de volgende dag ook uitgeschopt worden. In het geniep droom ik van een definitieve verlossing uit het Grunninger minderwaardigheidscomplex. Het zou toch wat zijn, in de finale, in de laatste minuut met een stand van 0-0. Ineens komt daar mijn geboren provinciegenoot op stoom. De rasechte Grunninger slalomt door de vijandelijke verdediging, en hij komt alleen voor de keeper te staan. Toe Arjen, doe het, in Godsnaam doe het! Jij kunt ons Groningers de komende tien dagen definitief van ons complex bevrijden. Doe het alsjeblieft, ik smeek het je. Voor ons Groningen en voor alle Groningers! Tou miejong! Du het! Tou!
(Video: oranjegekte in de Beijumer heerden met muziek van H.Vesseur. Hangt alle oranje er morgenvroeg nog?)

2 opmerkingen:

Alie zei

jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, het houdt aan! Mijn buurvrouw ten spijt kunnen de vlaggen nog niet weg! Ze hebben gewonnen!! van brazilie.... ongelovelijk he?
Geweldig gewoon.
Ook leuk om te zien/horen hoe mensen reageren. Vuvu's, auto's met juichende mensen en een vlag, op straat blije mensen, echt vanalles. Super leuk, past ook helemaal bij dit zomerse sfeertje.

Karin.P. zei

wij waren in de stad vandaag ooooow wat spannend en wat gezellig na afloop !!!
Vindt het zo jammer dat er geen groot scherm op de vismarkt of grote markt stondt zou het nog veeeeel gezelliger maken.
Of gewoon hier op plein oost een scherm gezellig de halve finale kijken.