donderdag 15 juli 2010

VERKEERSSITUATIE BIJ HEERDSTEE WORDT AANGEPAKT

Op deze archieffoto is de drukte rond basisschool de Heerdstee te zien. Tijdens het halen en brengen van kinderen is het hier vaak extreem druk en onoverzichtelijk. Maar daar gaat wat aan gebeuren. Niet alleen bij de Heerdstee maar ook bij andere scholen aan de wijkring komt een "verhoogde oversteekvoorziening." Vandaag te lezen op http://www.dvhn.nl/
De omgeving van basisschool de Heerdstee in BeijTekstkleurum en die van de Joseph Haydnschool en de Groningse Schoolvereniging in Helpman wordt verkeersveiliger gemaakt. Bij de Heerdstee komt een stopverbod voor de ingang en een verhoogde oversteekvoorziening.

Ook andere scholen aan de wijkring Beijum krijgen een verhoogde oversteek. In Helpman worden meerdere kruispunten rond de scholen aangepakt. Aan de Chopinlaan en de Sweelincklaan komen stopverboden.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit helpt niet wat wel helpt is de parkeerhavens bij de school verwijderen of alleen toewijzen aan de bewoners wat nu zal gebeuren is dat de ouders die zonodig hun kind met de auto moeten brengen de auto op de parkeerhaven kwakken dat mag namelijk altijd dus dat is wat er gaat gebeuren het zijn veelal de ouders die buiten de wijk wonen HUNZE ,ULGERSMABORG die de auto inzetten verbiedt dat bij schooldecreet ook nog een optie.

Anoniem zei

En nu nog de Isebrandtsheerd daar is het ook een puinhoop als de school uit gaat

Anoniem zei

En bij de Calvijnschool chaos elke schooldag (Froukemaheerd)

Alie zei

Volgens mij is het bij vrijwel alle scholen in Beijum een zootje bij brengen maar vooral halen.
Tja, er is over het algemeen weinig ruimte om het anders aan te leggen zodat iedereen tevreden is.
Ik heb zelf kinderen op de Calvijnschool. Ik vind het altijd wel erg druk, maar of ik het nou choas kan noemen, valt wel mee. Op het kruispunt van Froukemaheerd/Emingaheerd is het wel vaak een chaos. Daar komt iedereen weer langs uiteindelijk.
Waarschijnlijk is de enige oplossing dat iedereen die lopend of op de fiets KAN komen dat ook DOET. Ik maak mezelf ook wel eens schuldig aan de andere kant.
Zolang er geen ernstige ongelukken gebeuren kan ik er niet al te veel mee zitten. Maarja, hopelijk komt het ook niet zover!! Want dan krijgen 'ze' het ineens wel voor elkaar, al die nodige maatregelen. En dan spreekt iedereen weer van 'als het kalf verdronken is enz'.
De tijd zal het leren...?!