donderdag 1 juli 2010

LAAT JE OREN UITSPUITEN OF KOOP EEN LEESBRIL

Dinsdagmiddag trof ik deze bus op de parkeerplaats voor Albert Heijn. Je kon de bus binnengaan voor een gratis hoortest. Sterker: je werd naar binnen geroepen. Moest je natuurlijk wel horen. Het is me toch wat: een gratis hoortest. Straks kun je je teennagels nog laten nakijken in een bus in Beijum. Of je gratis laten wegen, gratis je bloeddruk laten opmeten of kostenloos je gebit laten nakijken. Komische, commerciële reclame: je mag iets gratis laten nakijken, en daarna iets duurs aanschaffen om het te laten verhelpen. Over komisch gesproken, er kunnen nogal harde, cynische grappen worden gemaakt als iemand niet leest, hoort of ziet en niet helemaal begrijpt wat jezelf leest, hoort op ziet. Voordat je het weet hoor je niet tot het wellezend deel van Nederland als je over iets een andere mening hebt. Je moet dan maar een leesbril aanschaffen. Of zoiets. Loopt iemand uit de verwachte en eigen normatieve pas? Man, laat je nakijken! Andere interpretaties? Luister naar wat ik zeg, of laat je oren uitspuiten. Andere zienswijzen? Heb je ze wel allemaal op een rijtje? Pas je niet in mijn straatje? Enkele reis Zuidlaren!

Het wachten is op een bus voor Winkelcentrum Beijum waar je een gratis tolerantietest kunt krijgen. Een gratis integriteitstest. De pedicure- en aambeientestbus komt binnenkort ook voorrijden. Een oranje rouwbus?

1 opmerking:

Gerda zei

Op deze weblog lijkt het ook of je een bepaalde mening moet hebben.
Helaas krijg je nog niet eens een enkeltje Zuidlaren.
Op 23 mei wordt er door Johan een melding gemaakt om weer te gaan reageren. Doen mensen dat worden ze massaal verwijderd.

Beetje tegenstrijdig.
Als Kees Huizenga Menno aanvalt op de persoon mag gewoon blijven staan.
Omgekeerd valt Menno Kees aan, dan wordt niet alleen die reaktie verwijderd, dan wordt gewoon iedereen verwijderd.

Ik heb even een raar gevoel hierover.