woensdag 8 februari 2012

DE NLA-VIDEO

Klik groter. Plannen!
Nee, zoals in het voorgaande bericht reeds werd vermeld: de opkomst vanuit de wijk was op de NLA-bijeenkomst bedroevend te noemen. Dat kun je de professionals niet kwalijk nemen, die hebben er alles aan gedaan om de bijeenkomst onder de aandacht te brengen. Het ligt gewoon aan de Beijumers zelf. Een raar volkje soms, duizenden handtekeningen voor de herbouw van een afgebrande Boerderij verzamelen, en er nooit heengaan als het nieuwe gebouw er eenmaal staat. Er valt de komende jaren bijna een miljoen te besteden en te verdelen aan leuke wijk-initiatieven. Maar het interesseert de Beijumers niet. Die conclusie is gerechtvaardigd, want afgezien van een paar verdwaalde gasten wist niemand vanavond de weg naar de Boerderijum te vinden. Bekijk de video.
Op internet ging ik nog even op zoek naar het beeld over Beijum al zouden honderden betrokken vrijwilligers zich met het wel en wee rond de wijk bemoeien. Dit staat in een wijkanalyse van de gemeente Groningen over Beijum:
Beijum kent erg veel actieve bewoners die deelnemen aan werkgroepen en buurtcomités. Ook zijn bewoners vertegenwoordigd in het wijkteam NLA. Buurtgenoten hebben veel contact met elkaar en er is een aanzienlijke vrijwilligersinzet. Beijumers voelen zich meer dan gemiddeld medeverantwoordelijk voor de wijk (87 procent, versus een stedelijk gemiddelde van 84 procent). Ook de continuïteit en de kwaliteit van de inzet van bewoners en vrijwilligers is groot. Er zijn veel werkgroepen actief, zoals diverse Heerdcomitees, De Pleingroep, de Kunstgroep, Groene Long Klankbordgroep, Ouderenwerkgroep, Bruisend Beijum werkgroep en Kleurrijk Koken. In Beijum zijn meerdere goede voorzieningen om deze participatie mogelijk te maken, zoals het Trefpunt, Ambiente, Heerdenhoes, Boerderijum en Kleihorn. In Beijum wordt het ook wel de Beijum-practice genoemd: geen woorden maar daden!
Het kan toch niet aan een beetje winterweer liggen dat maakt dat dit romantische beeld van Beijum vanavond weer een beetje richting realiteit is bijgesteld. Het moet gezegd, de aanwezigen waren allemaal gemotiveerd en ze zaten vol plannen. Maar de wijk Beijum heeft het laten afweten.

1 opmerking:

Anoniem zei

Geen speld tussen te krijgen