donderdag 23 februari 2012

NOG EEN KALE MUUR.....

Deze muur ergens in Beijum ziet er nog erg troosteloos en leeg uit. Maar over pakweg vier uur zal het er heel anders uit zien. Op 17 februari stond het eerste bericht over de aanval op kale en lege muren in de wijk op Beijumnieuws. Zie nog even hier. Dat ging over een muur van een huis aan de Godekenheerd. Vast even verklappen, op die muur, aan de Godekenheerd, wordt een rechtstreeks kunstwerk gefabriceert, daar gaan kunstenaars binnenkort 'live' aan de gang.
Jongens jongens, waar gaat dit allemaal over? Over Kleurwijk Beijum. Over kunst in de wijk. Weg met de kale leegt om u heen! Tegen eind maart zullen op tien plekken in de wijk kunstwerken op gevels te zien zijn. Er zal zelfs een kunstwandelroute worden georganiseerd om alles goed te kunnen bekijken.
Behalve in de genoemde Godekenheerd zullen op de andere plekken alle kunstwerken tevoren reeds worden of zijn gemaakt. Zo ook voor deze muur. Op het ogenblik is een kunstenares die in Beijum heeft gewoond onderweg van haar woonplaats Rotterdam naar Beijum om bij de ophanging van haar kunstwerk aanwezig te kunnen zijn. Ophanging? Ja, tegen het middaguur wordt hier een steiger gebouwd en daarna zal het kunstwerk worden bevestigd. Nader bericht volgt.
Nijestee, NLA- geld, kunstenaars in de wijk; wat een combinatie om de wijk kleurwijker te maken...
Update: 12.51 uur. De goede dingen komen soms langzaam. En dat geldt ook voor het ophangen van het eerste kunstwerk in de wijk. Abusievelijk vermeldde ik eerder dat de kunstenaar die verantwoordelijk  is voor het vanmiddag te plaatsen kunstwerk onderweg zou zijn naar Groningen. Echter, ze is al vanaf negen uur vanochtend in de stad. Ondergetekende zwierf vanochtend ook reeds langs het Ort des geschehens, hij was gisteravond getipt dat het spektakel vanochtend om 10 uur los zou gaan.
Maar het loopt allemaal wat anders en wat uit. Op de foto ziet u links Rita de Wit van Pand49 met dé kunstenares van vandaag, Anneke Mikkers, op een bankje in de Doornbosheerd zitten. Wachten, wachten, wachten. Eerst zou het tien uur zijn, toen half twaalf en nu is de verwachting dat het ophangen van het eerste kunstwerk in Beijum over een uur los zal gaan.
U kunt in de loop van de dag op Beijumnieuws een videoverslag van de ceremonie tegemoet zien. Met daarin vanzelfsprekend een vraaggesprek met Mikkers.

Geen opmerkingen: