donderdag 2 februari 2012

NOG 111 DAGEN TOT HÉT BOEK

Het Beijumer Boek dat op 23 mei het levenslicht zal gaan zien zal vele hoofdstukken en verdiepingen gaan bevatten. Geen wonder, Beijum is een rijk en bont geschakeerde wijk met veel groeperingen, interesses, levensstijlen en bezigheden. Op de foto ziet u Willy Koolstra staan, zij verzorgt het hoofdstuk kunst en cultuur voor Boeren, Burgers en Beijumers. Hoe staat het met je hoofdstuk?
"Het grootste gedeelte is klaar en ook al geredigeerd. Wat nog moet is Pand49, vooral de geschiedenis van dit kunstenaarspand, wat ze gedaan hebben, hoe ze het gekregen hebben, de voorwaarden, subsidie etc. etc. Ook ga ik nog langs scholen om te vragen wat ze met kunst en kinderen doen. Geven ze kunstles in school of bijzondere projecten?"
Hoe vind je het gaan? "De interviews met kunstenaars waren erg leuk en ik kwam aldoende achter hun drijfveren. Mooi om te zien was dat alle kunstenaars op zoek zijn essentie, puurheid, authenticiteit, en dat ieder dat weer op z'n eigen manier doet. De kern van de dingen komt meestal wel overeen, maar iedereen heeft een eigen uitingsvorm."

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoe durf je? zo zonder jas met dit weer! Gauw naar binnen bij het Pand.