donderdag 9 februari 2012

IJSPRET KLEIHORN-LEERLINGEN

Vanmiddag tegen een uur of twee zag ondergetekende een paar schoolbanken op het ijs voor De Kleihorn staan. Een voorbijganger: "Je moet nog even wachten, straks gaan de kinderen van groep 3, 4 en 5 het ijs op." De banken doen denken aan dezelfde exemplaren als die je ook in gymzalen langs de kant ziet staan. Zullen dit bankjes zijn waarop de schoolkinderen straks zittend de schaatsjes om kunnen binden? Ja hoor, binnen een paar minuten kwamen de kids van groep 3 het ijs op. Een paar minuten later werd de foto gemaakt, er kwam nog een (of twee) groep(en) het ijs op. De kinderen van De Kleihorn boffen maar, er is verder geen school in Beijum te vinden die een ijsvlakte als schoolplein heeft. Uw blogger kon het niet laten om een paar minuten met camera en al op het ijs rond te schuivelen. Ijsvrij? Ja, binnen schooluren! Een muziekje bij de video? Mmmm, toch maar niet, de 'natuurgeluiden' van de spelende kinderen zijn onovertroffen, daar kan geen muziek tegen op. Loop en kijk eventueel even mee. Mijn God. Wat een pracht en praalwinter in Beijum en de rest van het land!!
De titel van de film, daar verontschuldig ik me voor, wat een taalvouttt!!!! Moet zijn: Ijspret VOOR de Kleihorn! Shame on me... Wordt in de loop vd avond hersteld!
Update 20.16 uur. Het herstel van de titel zit er niet in, de boel is gedelete. En, mijn opmerking al zouden de leerlingen van de Kleihorn alleen een schaats-speelplein vlakbij de school hebben wordt terecht gelogenstraft door lezeres Alie. Want, de Johannes Calvijnschool zit pal naast De Zuidwending. Morgen gaat deze school het ijs op... Zie reactie van Alie.

2 opmerkingen:

Alie zei

morgenmiddag de Calvijnschool op de zuidwending..

Christel zei

Maakt niet uit joh!